TRAGIČAR IGRE PRIJESTOLA Roberts: Nakon Macrona od Francuske neće ostati ništa

03.06.2017. u 01:50

EVROPA

Prema američkom politologu Paulu Craigu Robertsu, Washington cijeli svijet vodi u veliki vojni sukob, ali na putu mu stoje samo Rusija i Kina. Roberts naglašava da je Putinova posjeta marioneti Washingtona u Versaillesu, Emmanuelu Macronu, odala planirani napad od strane Bijele kuće


FOTO: Macron (public)

Američki ekonomist i politolog Paul Craig Roberts u članku objavljenom na svojoj internetskoj stranici kaže da je francuskim biračima “ispran mozak” i da je većina izabrala put “uništenja francuskog naroda”.

Roberts predviđa kako nakon pet godina predsjedništva Macrona od Francuske neće ostati ništa.

“Francuska će na geografskoj karti biti navedena kao pokrajina Europe”, tvrdi  Roberts i dodaje “kako su Emmanuela Macrona za predsjednika odredili Washington i međunarodni bankari” i da novi francuski predsjednik slijedi “rusofobnu liniju američkih neokonzervativaca, koji su na njegovu inauguraciju došli u vojnim vozilima”.

“Nije jasno zašto je Putin otišao u Francusku i susreo se s Macronom, koji je apsolutna marioneta Washingtona. Možda ruske vlasti stvarno vjeruju terorističke napade u Francuskoj i nadaju se da će na kraju barem jednu vladu zapadnih zemalja uvjeriti da im se pridruži u borbi protiv terorista? Ili je Putin možda želio vidjeti ima li Macron barem ikakvu ideju o sukobu s Rusijom, prema kojem Washington gura Europu? Moguće je da je Macron pozvao Putina na prijedlog Washingtona da uvjeri ruskog predsjednika da se i dalje nada suradnji sa Zapadom, dok Washington ne završi svoj plan napada”, tvrdi Paul Craig Roberts.

Roberts primjećuje da trenutno samo dvije zemlje stoji na putu svjetskoj hegemoniji Washingtona – Rusija i Kina. Od ove dvije prepreke se Rusija smatra najvećom prijetnjom za američki unilateralizam.

“Činjenica da ruski suverenitet toliko ovisi o Putinovoj osobnosti Rusiju čini osjetljivijom na spletke Washingtona, koji ga, kao predsjednika, za razliku od kolektivnog vodstva Kine, može ubiti. U slučaju Kine, Washington je usmjeren na diskreditiranje partije, ali općenito vodi cijeli svijet do velikog vojnog sukoba. Washington i Europa i dalje uništavaju nade Moskve i Pekinga za diplomatskim rješenjem problema, pa su došli do zaključka da je pred njima jedini mogući izbor – ili se predati ili ići u rat”, kaže analitičar.


(TBT, logicno.com)