HIPERAKTIVISTICA Kotillar: Jedino ste vi odgovorni za svoj život

31.05.2017. u 11:44

LIFESTYLE

Dobitnica Oskara i Zlatnog globusa, jedna od najvećih glumica našeg vremena, nosilac Legije časti, aktivistkinja i žena koja se bori za prava životinja i spas naše planete, govorila je u Kanu, o svojoj novoj ulozi, o medijima i lažima, kao i o razvodu Brada Pitta


FOTO: Kotillar (Getty images)

Marion Cotillard je dobitnica nagrade Oskar (jedina je glumica koja je dobila najprestižniju nagradu iako je glumila na francuskom jeziku), nagrade BAFTA, Zlatnog globusa, dvije nagrade Cezar. Ima najveće počasti Francuske, uključujući i Legiju časti, dobijenu 2016. godine.

Aktivna je u filantropiji i zaštiti životne sredine. Od 2001. godine je član i portparol Greenpeacea. Članica je i World Wildlife Funda. Putovala je u Kongo kako bi spasila tropske prašume od sječe, snimila nekoliko pjesama koje skreću pažnju na klimatske promjene. Sarađivala je sa fondacijama kao što je "Golden Hat", koju je pokrenula kate Winslet, a koja pomaže djeci sa autizmom. Godine 2013. zatvorila se u kavez nadomak Luvra kako bi iskazala protest zbog hapšenja tridesetoro aktivista organizacije Greenpeace u Rusiji.

"Nekada ćete imati strašna iskustva i sresti se sa lošim ljudima koji će pokušavati da unište vaš život, ali ako im to ne dozvolite, onda će vaš život ostati netaknut. Nekada morate da pokažete veliku snagu pred ljudima koji žele da vas unište", kazala je Marion u ekskluzivnom razgovoru za Original.

Ona se posebno osvrnula na laži koje su o njoj napisane u medijima, kada je ni kriva ni dužna upletena u priču o razvodu Brada Pitta i Angeline Jolie.

"Bilo mi je žao ljudi koji su pomislili da sam ja neka loša osoba a da realno nisu ništa znali o tome. Sa Bradom Pittom nisam imala nikad ništa, tako da nisam bila ni na koji način upletena u sve to. Iskreno, nisam željela da reagujem na tu priču jer nisam imala nikakve veze s njom. Ali kada sam ispred svoje kuće imala paparace, moj suprug mi je kazao: 'Moraš nešto da preduzmeš, ja ovo više ne mogu da podnesem.'"


(TBT)