PRINC KOD PUTINA: Treba li svijet strahovati?!

01.06.2017. u 02:57

BUSINESS

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se sa zamjenikom princa prijestolonasljednika Saudijske Arabije, Mohamedom bin Salmanom


FOTO: Putin, Salman (Epa/YURI KOCHETKOV)

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se sa zamjenikom princa prijestolonasljednika Saudijske Arabije, Mohamedom bin Salmanom.

To je prvi sastanak lidera dva najveća svjetska proizvođača nafte otkako je prošle nedjelje dogovoreno produženje ugovora oko smanjenja proizvodnje.

“Ovaj dogovor je veoma značajan i naše zajedničke akcije pomoći će da se stabilizuje situacija na tržištu nafte”, rekao je Putin na sastanku u Kremlju.

“Zahvalni smo vašoj inicijativi da zajedno radimo i koordinišemo sa članicama OPEK i onim koji to nisu”, dodao je ruski predsjednik.

Putin je rekao i da je nakon zatišija u poslovanju te dvije zemlje, sada konačno trgovina između Rusije i Saudijske Arabije porasla 130 odsto.

Vrijednost referentne američke nafte, prema podacima Blumberga, trenutno je smanjena za 0,5 odsto na 49,5 dolara po barelu, dok je nafta Brent pojeftinila za 0,9 odsto, na 51,8 dolara po barelu.


(TBT)