NISU NIKO I NIŠTA! Haradinaj: Srbija je neprijatelj Kosova

31.05.2017. u 10:12

REGIONAL

Kandidat za premijera Kosova iz koalicije DPK, ABK, Inicijative za Kosovo i 10 manjih stranaka, Ramuš Haradinaj izjavio je da je Srbija neprijatelj Kosova


FOTO: (Gettyimages)

Upitan da li je Srbiju vidi kao partnera u konsolidaciji "države Kosovo", Haradinaj je na Radio-televizije Kosovo (RTK) rekao da je Srbija neprijatelj Kosova.

"Čini mi se da se ti šališ. Uvreda je da budućeg premijera, odnosno nominovanog za premijera pitate - da li ti je partner Srbija. Srbija mi nije partner, partner mi je Albanija. Braća i sestre i šta god budeš htio su mi prvo Albanci. To su mi oni koji me vole. Hrvatska mi je partner, partneri su mi Austrija, Njemačka. Kako Srbija partner? Srbija je neprijatelj", rekao je Haradinaj, a prenosi portal Gazetaexpress.com.

On je rekao da ako Srbija nastavi da ne priznaje Kosovo, ni Kosovo neće priznati Srbiju.

"Za nas Beograd nije važan. Nisu niko i ništa, ako žele, možemo da razgovaramo, ako ne, neka se bave svojim poslovima. Ko nas ne bude priznao, nećemo ni mi njega priznati", rekao je Haradinaj.

"Ja sam mnogo sposobniji od izabranog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Haradinaj i dodao da je on lično učestvovao u stvaranju države Kosovo, dok je Vučić naslijedio državu koja je stvorena prije 200 godina.


(TBT, Agencije)