BAĆUŠKE OSTAJU NEPRIJATELJ BROJ JEDAN! McCain: Putin je veća opasnost po svijet od Islamske države

31.05.2017. u 10:11

GLOBAL

Američki senator je rekao da ISIL čini "užasne stvari" i da ga brine ono što se dešava sa muslimanskom vjerom, ali da su "Rusi ti koji pokušavaju uništiti temelje demokrate i mijenjaju ishod američkih izbora"


FOTO: McCain (Profimedia)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je najveća opasnost po globalnu bezbjednost, veća čak i od Islamske države, smatra američki senator John McCain.

Bivši predsjednički kandidat, koji je nedavno posjetio i Srbiju, tokom turneje po Australiji je rekao da ga zbog kontakata sa Rusijom novi predsjednik SAD Donald Trump čini "nervoznim".

Kako je rekao za mrežu ABC, brinu ga izvještaji da je savjetnik u Bijeloj kući i Trumpov zet Jared Kushner otvorio "tajni kanal komunikacije sa zvaničnom Rusijom".

Na pitanje da ocijeni koliku pretnju po globalnu bezbjednost predstavlja Putin, McCain je rekao: "Mislim da je to najveća i najvažnija prijetnja, veća od Islamske države".

Američki senator je rekao da ID čini "užasne stvari" i da ga brine ono što se dešava sa muslimanskom vjerom, ali da su "Rusi ti koji pokušavaju da unište temelje demokrate i mijenjaju ishod američkih izbora".

"Nisam vidio dokaze da su uspjeli u toj namjeri, ali su pokušali i još pokušavaju da izmijene volju naroda", rekao je McCain, prenosi "Guardian".


(TBT)