TRUMP JE KAO DIJETE BIO "MALO G...O"! Šokantne tvrdnje u novoj biografiji američkog predsjednika!

31.05.2017. u 10:10

SPECIAL

Sitan grubijan koji je obožavao da vuče djevojčice za kosu i gađao kamenjem bebu u ogradici. Muška alapača koja nikad ne priznaje da je pogriješio i hvali se da je narušio ugled nastavnika muzičkog. Razmetljivac koji je živio za aplauz navijača i razbijao bejzbol palicu od bijesa ako ne pobijedi...


FOTO: Trump (dailyspoonfeed.com/Facebook)

... Arogantan tip, koji voli da zapovijeda, osjetljiv, odlučan i ne baš fin prema damama - da li vas kratak opis dječaka koji je odrastao u predgrađu New Yorka 1950-ih godina podsjeća na izvjesnog odraslog muškarca, koji trenutno defiluje svjetskom scenom?

Četrdeset peti američki predsjednik tvrdi da i danas ima iste osobine koje je imao dok je išao u školu.

Ako je vjerovati novoj biografiji Donalda Trumpa "Istina o Trumpu" (Trump revealed), koju su, poslije razgovora s ljudima koji su ga poznavali u djetinjstvu, napisali novinari Washington Posta, to je istina.

Trump je rođen 1946, kao četvrto od petoro djece bezobzirnog građevinskog magnata Freda Trumpa i njegove supruge Meri, imigrantkinje iz Škotske, koja je pobjegla iz siromaštva i upoznala Freda na igranci u New Yorku.

Kada se Donald rodio, već su bili bogati. Stanovali su u vili sa 23 sobe u luksuznoj četvrti Jamaica Estates u Quinsu. Imali su šofera, kuharicu, televizor u boji i dva "kadilaka" s personalizovanim registarskim tablicama.

Druga djeca su zavidjela Donaldu, koji je vozio italijanski trkački bicikl sa deset brzina i imao model željeznice od bezbroj dijelova.

Komšije, drugovi i nastavnici i danas pamte kada je lopta upala u dvorište Trumpovih i Donald zaprijetio djeci da će ih tužiti ocu i pozvati policiju.

Denis Bernham, koji je stanovao u komšiluku, još je puzao kada ga je majka nakratko ostavila u ogradici u dvorištu. Kada se vratila, videla je aktuelnog američkog predsjednika - imao je pet-šest godina - kako stoji pored ograde i gađa dijete kamenjem.

Steven Nahtigal, danas 66-godišnji ljekar, rekao je da nikada nije zaboravio kada je Trump, koga je opisao kao "grubijana dugog jezika", skočio s bicikla i počeo da bije drugog dječaka. Mali Donald - čiji su nadimci bili Doni, Trampet (Truba) i Spljeskani (i tada je imao sličnu frizuru) - obožavao je da maltretira Stevenovog mlađeg brata Roberta, koji je bio mirno i osjetljivo dijete. Trump se kasnije hvalio da je jednom prilikom ukrao Robertove kocke, a pošto je bio toliko oduševljen onim što je napravio, zalijepio ih je tako da Robert više nije mogao da ih koristi.

FOTO: (dailyspoonfeed.com/Facebook)

U privatnoj osnovnoj školi "Q Forest", brzo je postao ozloglašen, jer se družio s bandom dječaka koji su vukli djevojčice za kosu i pričali na času.

- Bio je svojeglav i odlučan. Sjedio je prekrštenih ruku sa tim namrgođenim izrazom lica, provocirajući vas da kažete nešto kako bi vam se osvetio - sjeća se njegova bivša učiteljica Ann Tris, a bivši drugar po imenu Dito pamti dječaka koji nikada ne priznaje da je pogriješio i koji je bio poznat po tome što kaže sve što mu je na umu.

Sam Trump je priznao da je volio da pravi probleme u osnovnoj školi.

- Rado sam to činio i volio sam da testiram ljude. Nisam bio toliko zlonamjeran koliko sam bio agresivan - rekao je mnogo godina kasnije i hvalio se da je kao osmogodišnjak skoro izbačen iz škole kada je podrio autoritet nastavnika muzičkog zato što "sam smatrao da nema pojma o muzici".

Nastavnik Charles Woker, međutim, tvrdi da je riječ o preterivanju i pamti malog Trumpa kao nekog ko prije svega ima potrebu za pažnjom. Kada su mu na samrtnom odru rekli da se kandidovao za predsjednika, Woker je navodno rekao da je Doni i sa deset godina bio "malo g...o".

Brkati Trump Stariji bio je strog otac, odlučan da učini sve kako bi mu sinovi očvrsli i pošli njegovim stopama kao bezobzirni, štedljivi biznismeni.

Branio im je da imaju kućne ljubimce i zarađivali su džeparac sakupljajući prazne flaše. U svemu što su radili, Donald i njegova braća morali su da budu "najbolji".


FOTO:  Trump (dailyspoonfeed.com/Facebook)

Mladi Donald i njegov školski drugar Peter Brant, koji je kasnije postao medijski magnat, nalazili su smirenje tako što su subotom ujutro odlazili na Manhattan i vozikali se po gradu.

"Priča sa zapadne strane", mjuzikl o sukobljenim bandama, u to vrijeme je bio hit na Brodwayju i momci su kopirali gangstere, tako što su kupovali skakavce.

Kada je autoritativni otac otkrio Donaldovu zbirku noževa, odlučio je da je krajnje vrijeme za drastične mjere.

Godine 1959. poslao ga je na Vojnu akademiju u New Yorku, školu i internat u kojoj je vladala stroga disciplina, oko 100 kilometara od grada.

Neki spekulišu da se Trump nikada nije pomirio s time što ga je otac, koga se toliko trudio da imitira, tako strogo kaznio. Morao je da se povinuje strogom režimu vodnika, koji je šamarao đake ako ga nisu slušali i kažnjavao loš uspjeh tako što ih je tjerao da boksuju jedni druge.

Prestupi su bili neuglancane cipele, "nepravilan hod" i "držanje djevojke za ruku". Kasnije je vodnik Theodore Dobias pričao da je Trump "samo htio da bude prvi u svemu - i da drugi znaju da je on prvi".

Trump je imao i nježniju stranu: volio je da sluša Elvisa Presleyja i Johnnyja Mattisa. Čovjek, danas poznat po narandžastom tenu, povremeno bi zašrafio ultraljubičastu sijalicu iznad kreveta da bi preplanuo.

Na posljednjoj godini akademije, postao je poznat po tome što je dovodio djevojke u krug akademije i razmetljivo im pokazivao okolinu.

- Bile su prelijepe djevojke, koje su se oblačile u luksuznoj robnoj kući "Saks na Petoj aveniji" - kaže George White, nekadašnji Trumpov školski drug. On im to nije uvijek vraćao na lijep način, pa je tako jednom prilikom jednu od njih nazvao "psom". I pored toga, na posljednjoj godini akademije stekao je nadimak "Zavodnik".

Poslije akademije, čak pet puta je izbjegao mobilizaciju za rat u Vijetnamu i krenuo očevim stopama, putem biznisa.

- Kada pogledam sebe u prvom razredu i sada, uglavnom se nisam promijenio - rekao je Trump jednom biografu. - Temperament mi je isti.


(TBT, dailymail.co.uk)