MUSLIMANI STRAHUJU OD VUČIĆEVIH FANTOMKI Zejnulahu: Ako nam ne izgrade džamiju klanjaćemo ispred Skupštine

31.05.2017. u 10:10

REGIONAL

Muftija sremski Emin Zejnulahu izjavio je da će ako ne bude dogovora o izgradnju nove džamije u Zemunu povesti vjernike da klanjaju ispred Skupštine grada

FOTO: (B92)

U noći između četvrtka i petka bagerima, uz obezbjeđenje žandarmerije, porušen je objekat Islamske zajednice Srbije u Zemun Polju, za koji opština tvrdi da je bio nelegalan, te od tada muslimani namaz klanjaju na ulici.

"Mi ćemo nastaviti da se borimo. Ako nas ne čuju odavde, mi ćemo doći ispred Skupštine tu da klanjamo i ja ću da kažem: 'Evo gradonačelniče ti nas vodi, ti nam budi hodža. Ti organizuj život muslimana u Srbiji' ", rekao je muftija Zejnulahu za televiziju N1.

Muftija je u petak izrazio nadu da će grad izgraditi džamiju, a danas je za N1 rekao da od opštine traže da je izgradi na opštinskom placu.

"Samo tako može ova država da se spere. Neko ko je nametnuo ovo mojoj državi i mom gradu, ovu bruku koja je obišla svijet, taj mora za to da odgovara. Da odgovara od nas građana da ga kaznimo na izborima, a bogami i da se smeni sa te funkcije", rekao je muftija Zejnulahu.

Muftija je dodao i da se nada da neće biti dodatnih tenzija, da su do sada imali dobre odnose s gradskim vlastima i da će nastaviti razgovore.

Rušenje džamije bilo je najavljeno za četvrtak tokom dana, ali su se tada građani okupili i spriječili ga. U petak ujutro, opština Zemun je saopštila da je tokom noći srušen objekat IZ u Srbiji, jer nije imao građevinsku dozvolu.

Prvi teravih-namaz uoči Ramazana, muslimani u Zemunu klanjali su na ulici ispred porušenog objekta.


(TBT, Agencije)