JESI MESI, ALI... Španski sud potvrdio zatvorsku kaznu za Mesija

25.05.2017. u 01:45

TEMPO

Vrhovni sud Španije potvrdio je zatvorsku kaznu od 21 mjeseca fudbaleru Barselone Lionelu Mesiju zbog utaje poreza, ali jedna od najvećih zvijezda svjetskog fudbala neće ići u zatvor, prenosi Beta


FOTO: Mesi (EPA)

Vrhovni sud Španije potvrdio je zatvorsku kaznu od 21 mjeseca fudbaleru Barselone Lionelu Mesiju zbog utaje poreza, ali jedna od najvećih zvijezda svjetskog fudbala neće ići u zatvor, prenosi Beta.

Sud je odbio Mesijevu žalbu za utaju 4,1 miliona eura u periodu od 2007. do 2009. godine. Najbolji fudbaler Barselone neće ići u zatvor, pošto se u Španiji zatvorske kazne manje od dvije godine mogu služiti uslovno.

Sud je potvrdio i novčanu kaznu Mesiju od dva miliona eura.

Mesijevom ocu Horheu Mesiju se takođe sudilo za utaju poreza, a njemu je sud umanjio kaznu sa 21 na 15 mjeseci zatvora, pošto je sarađivao i vratio pronevjereni novac vlastima. Ni on neće ići u zatvor.

Fudbalski klub Barselona podržao je Mesija i njegovu porodicu.

"Klub i dalje potpuno podržava Lea Mesija, njegovog oca Horha Mesija i njihovu porodicu. Predsjednik Đozep Marija Bartomeu kontaktirao je Mesijevu porodicu. Oni su bili veoma zahvalni za svu podršku koju im je pružio klub tokom cijelog sudskog procesa. Klub će nastaviti da podržava Mesija, njegovog oca i njihovu porodicu", navodi se u saopštenju Barselone.


(TBT)