ZBOG KONCERTA ILAHIJA I KASIDA MUSLIMANI „UMIRU OD STIDA“: Zašto narod neće ni besplatne karte za koncert ilahija „Moj ummete“?!

27.05.2017. u 10:29

TEME

Zbog potpune nezainteresiranosti građana koncert ilahija i kasida premješten iz Zatre u Skenderiju! Imami dobili naredbu da besplatno dijele karte i dovedu džematlije na koncert!


FOTO: Drina, Velić (public)

Kada je na svom zvaničnom Facebook profilu Faruk Drina, izvršni producent manifestacije"Moj ummete", kazao da će zbog "problema oko tehničke (ne)ispravnosti protupožarne zaštite u olimpijskoj dvorani Zetra“ biti premješten u Skenderiju, jasno je bilo da to još jedna od ujdurmi ovog prevejanog estradnog mešetara.

Naravno, uopće nisu bili problemi tehničke prirode već problem sa lošom prodajom karata. Zato su imami, i pored ogromnog plakatiranja i reklamiranja koncerta, morali na hutbama pozivati džematlije sa hutbe da prisustvuju ovoj, kako je pojašnjeno, predramazanksoj manifestaciji čiji je pokrovitelj osobno reis Husejn ef. Kavazović.

A zbog ranijih blamaža koje su imami doživjeli sa koncertima koje su organizirali Brdar Mensur i Faruk Drina, mnogi imami su odbili (sa)učestvovati u novoj bruki i sramiti te su prešutjeli i nisu pozvali svoje džematlije da prisustvuju koncertu.

Mnogo je bilo afera koje je priredio imamima ovaj dvojac, a pod pokroviteljstvom Rijaseta IZ-e. Posljednja se odvila u formi „Reisovog Gazimestana“ kada su isti akteri organizirali koncert ilahija na stadionu Koševo, pa je desetine imama moralo praviti defile na atletskoj stazi.

FOTO: (faksimil)

A najveća afera koja se veže za Brdara je pronevjera sredstava za Bošnjačku radio i televiziju (BRT).

„Kasime (Omičević, guverner Narodne banke BiH op.a), iz donacije OIC-a (Organizacije islamske konferencije), za potrebe NIPP „Ljiljan“ izdvoji 2.000.000 DM (dva miliona) na ime nabavke opreme i uređenja prostorija. Odgovorna lica za pravilnu i namjensku upotrebu sredstava su g. Džemaludin Latić i Mensur Brdar, napisao je u svojoj odluci 14. juna 1996. godine predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović.

O sudbini dva miliona iz trezora Narodne banke Džemaludin Latić je svjedočio i u Parlamentu BiH.

- O tome šta je sa tim novcem bilo ja sam svjedočio u Državnom parlamentu. Volio bih da mediji taj slučaj ispitaju detaljnije, da se ispita šta je bilo sa ta dva miliona, pa makar i ja bio žrtva. Ovaj slučaj za mene je postao mora – rekao je Latić za Patriu.


(TBT)