SRBIJANSKI MUFTIJA Numan: Šekularac mi nabacivao djevojke

22.05.2017. u 11:01

RELIGIJA

Bio je moj komšija, živio je iza "Ateljea 212" i dolazio je kod nas u Šafarikovu ulicu u školu da igra fudbal na male goliće


FOTO: Numan (Screenshot, You tube)

Muftija Srbijanski Abdulah Numan, Srbin po nacionalosti-nekada Ivan Trifunović i kršćanin, a sada musliman, praveći poređenje ove dvije vjere kaže da i jedna i druga religija vole dobrotu. On je u intervjuu za "Blic" govorio kako se izborio sa reakcijama okruženja zbog svoje odluke da pređe u islam.

"Postao sam musliman zato što sam htio, zato što sam tražio istinu i našao je u islamu. Ako je neko htio da me razumije, u redu, ako nije, opet u redu. Imao sam borbu najviše sa svojim roditeljima, i to sa porodicom moje majke koji su svi bili istinski vjernici pravoslavci", rekao je on.

Muftija je ispričao i da ga je sa punim razumijevanjem primila tetka Ružica Sokić.

"Kad su mi svi u porodici okrenuli leđa, ona me je pozvala na ručak ovdje u Gospodar Jovanoovoj i onda smo pričali. Ona je rekla kaži mi sve, a ja sam se stidio, mislio sam da joj ne opterećujem", ispričao je muftija srbijanski.

On je rekao da mu je mnogo pomogao Hamdija Jusufspahić koji mu je govorio da se ne ljuti na majku i pomagao je njegovoj porodici.

"Kod mojih se stvorio neki antagonizam iz žalosti. Kad su vidjeli da se neću vratiti, oni su postali ljuti na mene i mene je to kako, jako boljelo. Problem je nastao kada sam moju suprugu Raziju htio da upoznam sa njima", objasnio je Abdulah Numan.

On je otvoreno govorio o svemu pa i o tome kako mu je Dragoslav Šekularac nabacivao djevojke.

"Bio je moj komšija, živio je iza "Ateljea 212" i dolazio je kod nas u Šafarikovu ulicu u školu da igra fudbal na male goliće. Kad je postao veliki fudbaler i čovjek, nikad nas nije napustio i uvijek je bio sa nama. I volio je da mi nađe djevojku, dovede neku i kaže vidi ga, kako je sladak, hajde sa njim", ispričao je muftija.

O politici je srbijanski muftija rekao sledeće:

"U Australiji su najmanje cijenjena zanimanja taksista i političar. Izvinjavam se taksistima".


(TBT)