ŠPICOKA Izetbegović: Nisam napravio ni ozbiljan saobraćajni prekršaj, kamoli da imam veze s bilo kakvim ubistvima

19.05.2017. u 01:08

POLITIKA

Ovako Izetbegović vidi stvari ali kad ih gleda samo iz svog ugla. Inače, svako drugi može primjetiti da Avaz ne piše, već objavljuje u formi feljtona već napisane i objavljenje tekstove u Slobodnoj Bosni


FOTO: Avdić, Izetbegović (public)

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u gostovanju u emisiji Pressing na N1 gdje je, između ostalog, potvrdio da se ne sastaje s liderima SBB-a i Saveza za promjene, ali da to i nije ključna stvar za funkcionisanje vlada i parlamenata.

„Tačno je da se sa Fahrudinom Radončićem nisam viđao duže vrijeme, zato što on onemogućava tu komunikaciju. Jedno vrijeme bio je konstruktivan, ali i tada smo se viđali samo kada sam ja pozivao“, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je potom rekao kako Radončić onemogućava normalno funkcioniranje SDA i SBB-a kao koalicionih partnera i općenito odnos njih dvojice, jer mediji u Radončićevom vlasnistvu, prvenstveno Avaz, konstantno pišu neistine optužujući ga da je vođa bošnjačke mafije, da ima veze sa političkim ubistvima i tome slično.

„Nisam napravio ni ozbiljan saobraćajni prekršaj, kamoli da imam veze s bilo kakvim ubistvima, to je budalaština. Neka se Tužilaštvo bavi tim stvarima, ja nemam čega da se bojim. Nadam se da su se ljudi zamorili od tih laži koje čitaju i ne vjeruju tim stvarima bez utemeljenja“,  kazao je.

Ovako Izetbegović vidi stvari ali kad ih gleda samo iz svog ugla. Inače, svako drugi može primjetiti da Avaz ne piše, već objavljuje u formi feljtona već napisane i objavljenje tekstove u Slobodnoj Bosni, čiji je najčešći autor bivši urednik tog lista koji je prestao izlaziti.

Tako da Izetbegović, zapravo, ovom tvrdnjom kako nema veze sa političkim ubistvima demantira Avdića, a ne Avaz!


(TBT)