RATOVAT ĆEMO JOŠ! Simić: Birali smo budale i ranije, ali nikada nekog kao što je Trump

18.05.2017. u 04:09

KULTURA

"Ono što je oduvijek podizalo popularnost naših predsjednika je isprašiti nekog bombama, tako da možemo očekivati još ratova", istakao je on


FOTO: Simić (Profimedia)

"Nismo više istinska demokratija, već vlada bogatih čiji je osnovni cilj da bogate učine još bogatijim, a nas ostale - siromašnijim. Zapanjujuće je da Amerikanci koji su glasali za Trumpa vjeruju da milijarder može da bude najbolji drug radnicima", rekao je u razgovoru za Novosti Charles Simić, američki pjesnik srpskog porijekla.

"Sjedinjene Države su zemlja sa polarizovanom i podijeljenom populacijom, dvije iskvarene političke partije i potpuno paralizovanim Kongresom. Birali smo budale i ranije, ali nikoga toliko nekvalifikovanog za visoki položaj kao Trumpa", rekao je Simić i dodao da je znao da postoji mogućnost da Trump bude izabran, ali da se, kada se to zaista i dogodilo, svejedno iznenadio.

Mnogi smatraju da je sa Trumpom u igri cijeli svijet još luđi nego što je bio i da je u velikoj opasnosti od novih ratova. Simić se slaže sa tim.

"Ono što je oduvijek podizalo popularnost naših predsjednika je isprašiti nekog bombama, tako da možemo očekivati još ratova", istakao je on.


(TBT)