SARAJEVO FASCINIRA BOGATAŠE: Princ Salman dolazi ulagati u BiH

16.05.2017. u 10:09

BUSINESS

Saudijski princ Salman bin Abdul Aziz bin Salman el-Saud dolazi u Sarajevo za Ramazan i održat će niz sastanaka s čelnim ljudima iz oblasti energetike i građevinarstva, saznaje „Avaz“


FOTO: Salman (public)

Saudijski princ Salman bin Abdul Aziz bin Salman el-Saud dolazi u Sarajevo za Ramazan i održat će niz sastanaka s čelnim ljudima iz oblasti energetike i građevinarstva, saznaje „Avaz“. Razgovarat će o velikim ulaganjima, za koje je princ posebno zainteresiran nakon prošlogodišnje posjete našoj zemlji.

Velika ulaganja

Kako saznaje Avaz, posjeta je dogovorena tokom sedmice na više sastanaka u Parizu koje su s princom održali braća Almir i Alen Divović, vlasnici rent-a-car i VIP agencije „Hisetours“ koja je kraljevskog gosta i prošle godine dovela u našu zemlju.

– Pozvao nas je kako bismo dogovorili detalje posjete našoj, ali i zemljama u regiji. Oduševljen je onim što je vidio prošle godine, a ovaj put je najavio i velika ulaganja, ali i dovođenje drugih investitora, uglavnom Europljana. Zainteresiran je za projekte energetike i građevinarstva  – potvrdio je Divović.

Kako je kazao, osim poslovnih susreta u našoj zemlji želi da osjeti čari mjeseca Ramazana, a nakon njegova, BiH će posjetiti i njegova majka.

Oduševljen BIH

Salman, koji je bio jedan od najvećih financijera kampanje novoizabranog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i jedan od najbogatijih ljudi svijeta našu zemlju posjetio je u junu prošle godine, a tokom višednevnog boravka uživao je u prirodnim ljepotama BiH, a okušao se i u raftingu niz Neretvu.


(TBT)