SUSRELI SE VUČIĆ I ERDOGAN Erdogan: Iako nemamo zajedničke granice, Srbija je susjed

16.05.2017. u 10:09

REGIONAL

Predsjednik Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji dvije zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima, saopšteno je danas iz Vlade Srbije


FOTO: Vučić, Erdogan (Fonet)

Vučić izrazio je zadovoljstvo sve većim interesovanjem turskih investitora, kao i širenjem postojećih kapaciteta kompanija koje već posluju u Srbiji.

On je istakao da su ekonomski odnosi dvije zemlje sve bolji i da je neophodno raditi na održavanju tog trenda, i zahvalio Erdoganu što podstiče turske kompanije da svoj kapital investiraju u Srbiji.

"Srbija je veoma važna za mir i stabilnost regiona Zapadnog Balkana, i ako nemamo zajedničke granice, mi smatramo Srbiju susjedom. Imamo veoma dobre odnose, ali se nadam da ćemo tu saradnju proširiti na svim poljima", izjavio je Erdogan, navedeno je u saopštenju iz Vlade Srbije.

On je uputio i zvaničan poziv Vučiću da odmah po preuzimanju predsjedničke funkcije, posjeti Tursku.

Erdogan je istakao da će ta posjeta doprinijeti razvoju odnosa dvije zemlje na najvišem nivou.

"Mi podstičemo naše kompanije da investiraju u Srbiji, vidimo da te investicije rastu", zaključio je Erdogan. On je zahvalio premijeru Vučiću što podržava turske kompanije u

Srbiji i naglasio da bi trebalo raditi više na zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao na primjer: aerodrom Lađevci u Kraljevu i autoput Tutin - Novi Pazar - Sjenica.

Dogovoreno je potpisivanje sporazuma o punoj slobodi trgovinskih odnosa između Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, koji će se potpisati u Beogradu u narednim mjesecima, navedeno je u saopštenju.


(TBT, Agencije)