ON SE RAZLIKUJE OD RIGIDNIH NACIONALISTA Mustafa: Nećemo izbore u junu u vrijeme Ramazana

10.05.2017. u 12:41

REGIONAL

"Ne slažemo se da se izbori održe u junu niti u Ramazanu, pošto imamo muslimana koji poste i ne možemo ih pozvati u kampanju. Ne slažemo se da se to sada dogodi, već da sjednemo i da se dogovorimo", rekao je Mustafa


FOTO: Mustafa (screenshot)

Premijer Kosova i lider DSK Isa Mustafa izjavio je da stranka na čijem je čelu ne želi izbore u junu kada je sveti mjesec Ramazan.

On je naveo da ne želi izbore tada jer posti značajan broj članova i simpatizera te stranke.

On je za RTK kazao i da očekuje da Demokratska partija Kosova (DPK) poštuje koalicioni sporazum.

"Ne slažemo se da se izbori održe u junu niti u Ramazanu, pošto imamo Muslimana koji poste i ne možemo ih pozvati u kampanju. Ne slažemo se da se to sada dogodi, već da sjednemo i da se dogovorimo", rekao je Mustafa

On nije isključio mogućnost da DPK zbog svojih ciljeva podrži zahtjev za izglasavanje nepovjerenja vladi na sutrašnjoj sjednici Skupštine Kosova, kada je to pitanje na dnevnom redu.

"Ovo nije samo vlada DSK već i DPK i ne vidim nijedan logičan razlog da DPK podrži zahtjev za izglasavanje nepovjerenja", kazao je Mustafa.

On je naveo i da DPK može imati drugačiji cilj od DSK, "iako smo koalicioni partneri".

"Ako DPK smatra da je požurila sa koalicijom sa nama i da treba da se ide na izbore, onda mogu preduzeti jednostrane korake", naveo je Mustafa.


(TBT, Agencije)