KO JE PRVA DAMA FRANCUSKE Trogneux: Moram dati sve od sebe da ga zaštitim

10.05.2017. u 02:27

LIFE STYLE

Birgite Trogneux je u životu novog predsjednika Francuske prisutna još od kada je bio 15-godišnjak. Prvo kao njegova nastavnica, potom u godinama koje slijede ljubavnica, a zatim supruga. Sada je postala i "prva dama"


FOTO: Macron, Trogneux (AP)

Brižit, koja je 24 godine starija od svog supruga, biće uz njega kada bude preuzeo dužnost "najmlađeg predsjednika moderne Francuske", prenosi AFP.

Elegantna i vitka, 64-godišnja Brižit je najbliža Makronova saradnica, kojoj je obećao zvaničnu ulogu u predsjedničkoj palati." Svake večeri razmjenjujemo šta smo čuli jedno o drugom. Moram da obratim pažnju na sve, da dam sve od sebe da ga zaštitim", rekla je ona u intervjuu za magazin "Pari mač" prošle godine.

Brižit se našla na naslovnim stranicama skoro desetak časopisa, ruku pod ruku sa mužem na raznoraznim skupovima, fascinirajući svijet svojom neobičnom romansom. Međutim, prije svega toga, ona je bila supruga drugog muškarca i majka troje djece.

Predaje francuski, latinski i dramu.

Rođena je u Amjenu, kao i Makron, u dobrostojećoj porodici koja se uspješno bavi proizvodnjom tjestenine i čokolade. Početkom devedesetih veoma ju je zaintrigirao mladić koji je glumio u jednoj predstavi - to je bio Emanuel, kome je odmah pritekla u pomoć u radu na jednom tekstu i - tada su počeli da grade vezu.

Tada 39-godišnja nastavnica bila je "potpuno očarana" Emanuelovom inteligencijom, a osjećanja su bila obostrana i, dva mjeseca kasnije, on joj je, kao 17-godišnjak, obećao da će je oženiti.

Makron je nastavio školovanje, ali je sve vrijeme bio sa njom u kontaktu, da bi na kraju ona napustila prvog muža i godinu danas kasnije, 2007. godine, udala se za Makrona, preselivši se u Pariz gdje je nastavila da radi kao nastavnica.

Oni koje poznaju Brižit opisuju je kao srdačnu i racionalnu ženu, koja odiše šarmom i pozitivnom energijom, prenose mediji. Ona je uz Makrona bila i u nedjelju, kada je glasao u drugom krugu predsjedničkih izbora, fokusirana na život s mužem političarem i ogromnu posvećenost izbornoj kampanji.

"Srećna sam što ovo dijelim sa Emanuelom, iako kad je riječ o politici nisam imala mnogo izbora", rekla je Brižit, istovremeno izrazivši želju da, kao prva dama, pomogne mladim ljudima koji se hvataju u koštac s mnogobrojnim problemima.


(TBT)