LEGENDA YUGE Šekularac: Nisam imao glavu koja bi pratila moje dobre noge

07.05.2017. u 10:20

TEMPO

"Gazda 'Fijata' Đani Anjeli došao je u Beograd na pregovore sa mnom i ostao četiri dana. Tom prilikom nije posjetio kragujevačku 'Zastavu' što su naši političari zamjerili - meni", kaže velika fudbalska zvijezda bivše Jugoslavije


FOTO: Šekularac (Profimedia)

"Političari me nisu pustili u Juventus, a tadašnji transfer bi, ako gledamo današnje vrijeme, vrijedio sigurno oko 30 miliona eura", rekao je u razgovoru za Novosti jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena Dragoslav Šekularac. "Gazda 'Fijata' Đani Anjeli došao je u Beograd na pregovore sa mnom i ostao četiri dana. Tom prilikom nije posjetio kragujevačku 'Zastavu' što su naši političari zamjerili - meni."

O "slučaju Tumbas" koji se smatra početkom kraja blistave karijere ovog majstora, kada je navodno udario sudiju Pavla Tumbasa i bio kažnjen, Šekularac je ispričao da mu je sudija na toj utakmici u Nišu u jednom trenutku rekao: "Šta ti misliš, da možeš da radiš šta hoćeš, jer si Šeki?"

"Pao mi je mrak na oči, ali da sam ga bar udario", prisjetio se Šekularac. "Zamahnuo sam i promašio ga, ali je moj veliki prijatelj Singa snimio taj trenutak, tu zgrčenu pesnicu koja je bila glavni dokaz protiv mene, i dobio sam kaznu od dve godine neigranja. Naravno da nema opravdanja za takav moj postupak."

Priznaje da je volio buran život, ali i da ga je buran temperament nerijetko koštao u poslu. U revanš meču osmine finala Kupa UEFA u Kelnu posle utakmice je udario redara u tunelu i bio kažnjen sa osam utakmica neigranja. Zbog te kazne je otišao iz Zvezde.

"Opet sam reagovao neprimjereno, kako nisam smio. Ta žuta minuta je crna mrlja moje karijere", istakao je Šekularac.

Po odlasku iz Zvezde promijenio je deset klubova, igrao je u Njemačkoj, Americi, Kolumbiji, Španiji, Kanadi, ali bivši as tvrdi da je njegova prava karijera trajala od 17. do 23. godine, a da se sve ostalo svodilo na veliko ime i veliku muku.

"Da sam otišao u Juventus, bilo bi to dobro i za mene i za Zvezdu, ali i za jugoslovenski fudbal, jer bih mnogim igračima širom otvorio vrata Evrope", rekao je on.

Ne smatra se najboljim našim igračem svih vremena jer, kako je rekao, nije imao glavu koja je mogla da prati dobre noge.

"Buran temperament me je mnogo sputavao, pa sam činio stvari koje nisam smio. I zato sam dao duplo manje nego što sam mogao i - morao", rekao je.


(TBT)