BIT ĆE BOLJE AKO BUDEŠ TU... ILI NE: Ovo je ubjedljivo najskuplji svjetski grad za ljubav!

07.05.2017. u 01:13

BUSINESS

Deutche Banka proračunala je koliko košta "muvanje" u gradovima širom svijeta


FOTO: Ilustracija (Pixabay)

Nigdje jedan izlazak sa potencijalnim partnerom ne košta kao u Cirihu. Ako vaša izabranica ili izabranik puši ili pije, onda ne predlažemo da udvaranje započinjete u Oslu ili Melburnu.

Posljednjih par godina, švicarski grad je uzeo primat kada je u pitanju najskuplji izlazak koji može obuhavatiti taksi prevoz, večeru za dvoje, bezalkoholna pića, karte za bioskop i nekoliko piva, ako je sudeći po posebnom izvještaju Deutche Banka.

Izlazak u Cirihu košta oko 195.90 dolara, pa iz Deutche Banke savjetuju stanovnike ovog grada da svoje bolje polovine biraju pažljivo i da stupaju u brak mladi jer će im se tako više isplatiti.

Cilj ovog istraživanja je da se stekne uvid da li se kurs prilagođava ili ne velikim razlikama u ceni, kao što ekonomska teorija predviđa da bi trebalo. Prvo mesto na ovoj listi trebalo bi da investitorima i budućim ljubavnicima pruži uvid da jak kurs jedne zemlje znači paprene cene za njihove evropske susede.

Pariz se na ovoj listi nalazi na 17. mjestu, a od 47 mjesta na listi, najmanje košta izlazak u Kuala Lumpuru, Džakarti i Manili.

Pet piva i dve pakle cigareta najskuplji su i Oslu i Melburnu gdje koštaju 75 dolara, što je za 119 procenata skuplje nego na Menhetnu. Okland je na trećem mjestu sa 104 procenata. Isti proizvodi najeftiniji su u Češkoj i Južnoj Africi - samo 23 procenata u odnosu na Njujork.

Ovo je 10 najskupljih gradova svijeta za parove:

1. Cirih

2. Oslo

3. Tokio

4. Amsterdam

5. Njujork

6. Brisel

7. London

8. Sidnej

9. Pariz

10. Hong Kong


(TBT, Bloomberg, Newsweek.rs)