OD NARODA SE KRIJE ISTINA! Drašković: Tajne službe još vladaju Srbijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom

06.05.2017. u 08:21

REGIONAL

Lider Srpskog pokreta obnove i nekadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Drašković izjavio je da tajne službe vladaju Srbijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom


FOTO: Drašković (Stanislav Milojković)

"Srpski narod je dobar narod. Od njega se krije istina. Neka se srpski narod sudari sa zločinima Slobodana Miloševića, vidjećete da će Srbija postati simbol nade. Službe bezbjednosti u Srbiji su Levijatan koji ubija Srbiju. Njihovi ljudi su u Vladi, medijima, tužilaštvima. Oni finansiraju tabloide koji sramote Srbiju i svaki dan siju mržnju protiv Bošnjaka i svakoga u okruženju. To je aparat zla koji se hrani nesrećom", izjavio je Drašković u Pressingu.

Ne možemo ući u EU ako prije toga ne uđemo u NATO. Još ostaje opcija da se molimo da na nekom Aladinovom tepihu Srbija odleti na Sibir i ujedini se sa Rusijom.

Drašković je rekao da nijedan premijer poslije 5. oktobra nije svjestan da nema kontrolu nad stvarima u Srbiji.

"Bojim se da Aleksandar Vučić niti ijedan premijer poslije 5. oktobra nisu svjesni da nemaju kontrolu. Kad su nedavno otvoreni tajni dosjei u Bugarskoj, svi su se šokirali. Od 15 vladika Bugarske, čak 12 ih je bilo tajnih generala UDBA. Najveći zločin po meni je ubistvo Jugoslavije. Jugoslavija je ubijena, mnogi su željeli raspad Jugoslavije na svim stranama", rekao je on.

Drašković je rekao da, i kada je bio nacionalista, nije bio "ludi nacionalista odnosno nacionalista koji mrzi".

"Smatrao sam Jugoslaviju vječnom. Ja sam kao nacionalista tada zagovarao neke stavove za koje sam vjerovao da su u interesu poboljšanja prava Srba, ali nikako na štetu prava drugih", istakao je Drašković.

On je rekao da nije bio četnik i da je rođen u komunističkoj partizanskoj porodici.

"Ja sam valjda bio jedini u Srbiji intelektualac od ugleda koji je žestoko ustao protiv uvođenja sankcija Sloveniji 1987/88 godine. Podržavao sam prijedlog Hrvata i Slovenaca za preustrojavanje Jugoslavije. Ja sam bio za, Milošević bio protiv", dodao je on.

On je rekao da bi, sa ovim političkim iskustvom, volio da se vrati se pred kraj 80-ih godina dvadesetog vijeka.

"Da mi je da se vratim vjerovatno bih govorio tiše. Izbjegao bih metafore i opasne riječi i ne bih napravio grešku kao 1988. godine kada sam se pridružio Klubu književnika koji je

"sedlao konja za Miloševića". Bio sam svjestan toga, ali je to bila takva jedna atmosfera", istakao je Drašković.

Drašković je rekao da je bio žrtva jedne opšte impresije koja je zavladala Jugoslavijom.

"Međutim, veoma brzo sam prepoznao o čemu se radi i borio sam se 10 godina protiv njega i podnio ogromne žrtve. Cijena je plaćena i u ljudskim životima", podsjeća Drašković.


(TBT, Danas)