VOĐA BAKIROVIH „ODREDA SMRTI“ REŠETA ŠEPIĆA Zildžić: Šepić će morati ići na biro

30.04.2017. u 13:55

POLITIKA

Salko Zildžić, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH  dao je intervjuu u prosedeaovskom časopisu Stav u kojem je „izrešetao“ predsjednika te asocijacije Senada Šepića


FOTO: Zildžić (Faktor.ba)

„Jedan od predsjednika AM SDA bio je i Senad Šepić i on je u jednom dobrom dijelu ostavio dobar temelj. Za njegova dva mandata AM SDA je dosta uradila na vanjskopolitičkom planu kada su u pitanju naša učlanjenja u YEPP, Evropsku omladinsku organizaciju narodnih stranaka, kaže Zildžić i dodaje.

 „Kada je u pitanju Senad Šepić, mislim da sve ovo što je radio u javnosti zapravo njegova bojazan da neće biti privilegiran kada su u pitanju sljedeći izbori, pa da će morati kao i svi mi ići malo i na biro za zapošljavanje, ili da ide u realni sektor. Mnogo je spinovanja i postoje ljudi koji vole mnogo da politiziraju sve i svašta. Što se mene tiče, mislim da Šepić radi štetu i stranci i državi, a na kraju definitivno radi i sebi štetu“,kazao je Zildžić.

Zildžićev imidž, bivšeg kix boksera, koji i danas dolazi na dženaze na motoru kao vođa „bajkera, nabolje govori o osionosti nove militantne generacije SDA-ovog podmlatka. On je tipičan selfija koji je ubačen u političke strukure i kao takav se „kultivirao“ kako izgledom, skraćenom bradom, tako i retorikom. On je podanik Edina Ramića, ministra u Vladi Federacije BiH, koji predvodi tzv. podrinjski ogranak militantnog krila SDA koje je izvršilo fizički napada na ministra Adila osmanovića.

Prije Zildžićevog intervju proesdeavski portali objavili su pismo članova Asocijacije mladih SDA BiH upućeno Senadu Šepiću, gdje ga ismijavaju kao nesuđenog hodžu, koji je izmanipulirao Nađu Lutvikadić da bi se dokopao liderske pozicije SDA-ove omladine.

Međutim, koliko je poznato čak i široj javnosti, Lutvikadićka je „iz ljubavi“ prepustila Šepiću lidersku poziciju, na koju je ona došla po nepotističkoj liniji kao (naj)bliža rodica Hasana Čengića. Kao takva zbog svojih „begovskih korijena“ Lutvikadićka je dobila prestižno mjesto na poslovima marketinga u BH Telecomu odakle je u sprezi sa Ejubom Kučukom, vlasnikom marketinške agencije MITA, izvukla toliko novca za marketinške potrebe SDA, da bi se tim novcem mogla sagraditi fabrika koja bi upošljavala nekoliko hiljada (mladih) ljudi! Pored toga Lutvikadička se udala za multimilonera Edhema Foču, direktora Al Jazire, tako da se oni ubrajaju u jedna od najbogatijih (mladih) bračnih parova u Sarajevu.

SDA-ovi omladinci prebacuju Šepiću da je hodža, a ne smeta im da je oficijelni patron SDA-ove Akademije Dževad Hodžić hodža kome je Amir Zukić zaposlio sina u BH Telecom koji nije uspio završiti čak ni tu medresu!

Na ovo se, otprilike, svodi priča o SDA-om sjemeništu, tzv. Asocijaciji mladih!


(TBT)