EVROPLJANI FAŠISTIČKI POSTUPAJU SA MIGRANTIMA! Franjo: Izbjeglički centri su koncentracijski logori, jer su prenapućeni

24.04.2017. u 05:51

RELIGIJA

Evropa čini samoubistvo zatvarajući svoje granice pred migrantima i izbjeglicama, rekao je papa Franjo u subotu i usporedio je neke prenapučene evropske prihvatne centre s nacističkim koncentracijskim logorima


FOTO: (FAH)

U propovijedi je papa Franjo pohvalio velikodušnost Italije i Grčke, prve europske zemlje u koje izbjeglice stižu na putu za Europu te je kritizirao međunarodne sporazume koji priječe preraspodjelu migranata diljem Europe.

Europske prenapučene prihvatne centre usporedio je s nacističkim koncentracijskim logorima.

"Izbjeglički centri su koncentracijski logori" jer su prenapučeni, rekao je Franjo tijekom posebnog vjerskog obreda u središtu Rima, na komemoraciji za kršćanske mučenike našeg doba.

"Istina je, mi u Evropi smo civilizacija koja prestaje rađati djecu, ali ujedno mi zatvaramo vrata migrantima. To se zove samoubistvo", rekao je Papa.

Susret s migrantom

Prisjetio se zatim susreta s muškarcem i troje njegove djece lani kada je posjetio izbjeglički logor na grčkome otoku Lezbosu.

Muškarac mu je rekao da je musliman i da su mu suprugu kršćanku "teroristi" zaklali pred očima jer je odbila odreći se križa.

Papa nije naveo državljanstvo tog muškarca, ali je dodao "ne znam je li uspio napustiti taj koncentracijski logor".

Papa je predvodio misu u Bazilici sv. Bartolomeja u grimiznoj stoli koja je pripadala Ragheedu Azizu Ganniju, kaldejskom svećeniku ubijenom u Mosulu u Iraku 2007.


(TBT, Agencije)