NOVA BALKANSKA ALIJANSA Rama: Ovo je drugi put da su ALBANCI SPASILI CRNU GORU

14.04.2017. u 16:29

REGIONAL

Premijer Albanije Edi Rama jučer je izjavio kako su Albanci dva puta spasili Crnu Goru, aludirajući na albanske poslanike koji su ulaskom u vladajuću koaliciju podržali savez za NATO i EU..


FOTO: Rama (Dimitar Dilkoff/AFP via Getty Images)

- Ulaskom u vlast Albanci su po drugi put spasili Crnu Goru. Prvi put su to učinili podrškom na referendumu o nezavisnosti, a drugi put kada su podržali koaliciju koja se zalaže za ulazak u NATO i EU - kazao je Rama za televiziju "Teuta", prenijele su podgoričke "Vijesti".

Podsjetimo, predsjednik Donald Trump potpisao je Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, čime je okončana procedura njegove ratifikacije u Sjedinjenim Državama.

Senatori su poslije davanja zelenog svjetla za članstvo Crne Gore u NATO-u ocijenili da će to ojačati Alijansu i istovremeno osnažiti demokratiju i nezavisnost Crne Gore.

Također su naveli da crnogorsko članstvo osnažiti američku nacionalnu bezbjednost i poslati snažnu poruku Rusiji "koja pokušava da okupira susjede i mijenja međunarodni poredak".

Nakon što je predsjednik stavio potpis na ratifikovani protokol o širenju saveza, ostaje da proceduru verifikacije okončaju još Holandija i Španija.

Crnogorski zvaničnici očekuju da Crna Gora bude punopravna članica NATO-a već na samitu krajem maja u Briselu.


(TBT)