FACEBOOK EL CLASICO: Real i Barca odmjerili snage u utakmici za sto miliona fanova!

06.04.2017. u 01:22

TEMPO

Jedni od najvećih rivala u svijetu sporta, odmjerili su snage na potpuno novom terenu


FOTO: (public)

Barcelona i Real Madrid vodili su tokom vikenda žestok rat na internetu za podršku navijača, a u ovom "Facebook-klasiku" pobjedu je odnio kraljevski klub i tako postao prvi fudbalski tim u historiji sa sto miliona fanova.

U subotu su oba kluba imala više od 99 miliona dokaza podrške, pa su Katalonci preko Twittera pozvali fanove da lajkuju njihovu stranicu na Facebooku i pomognu im da postignu rekord.

Madriđani su, piše dnevnik El Pais, otišli korak dalje: Sergio Ramos, Kaka, Ronaldo Nazario, Zinedine Zidane, Rafael Nadal i Julio Iglesias, zvijezde sa milionima pratilaca na društvenim mrežama, uputili su sa sopstvenih profila poziv ljudima da lajkuju stranicu Real Madrida i postavili link. Jednog sretnika očekivao je poklon: majica sa potpisom Christiana Ronalda.

Barcelona je očigledno pogriješila što nije odmah angažovala svoje igrače i poznate fanove da podrže akciju, jer se zna da samo Lionel Messi ima 88 miliona sljedbenika na društvenim mrežama.

Stomilioniti like za Real ostavljen je u subotu na nedjelju oko ponoći, što je odmah zvanično objavljeno na Facebook stranici madridskog kluba. Barca je morala da sačeka još malo – kod njih se ista poruka pojavila tek u nedjelju oko 8 ujutru.


(TBT)