IBRA NA PUTU U HOLLYWOOD Pet filmskih uloga koje bi najbolje pristajale Zlatanu Ibrahimoviću

08.04.2017. u 09:38

TEMPO

Volio bih se okušati u glumi, zanima me to. Možda kao novi James Bond, rekao je Zlatan Ibrahimović, koji bi iduće sezone mogao u LA Galaxy. A onda su mu vrata Hollywooda otvorena...


FOTO: Ibrahimović (public)

Kako se bliži kraj sezone i istek ugovora Zlatana Ibrahimovića s Manchester Unitedom, sve je više glasina o njegovu odlasku te nagađanja gdje će nastaviti karijeru. Iz svake njegove izjave izvlače se senzacionalni transferi, jedni ga sele u Napoli, drugi u LA Galaxy...

A švedski napadač ne trudi se ni demantirati ni potvrditi te glasine, tvrdi da će odlučiti nakon završetka sezone, što je vjerovatno i istina. No prolio je nekoliko kapi benzina koje su rasplamsale vatru u priči o selidbi u Los Angeles. Odnosno Hollywood.

"Volio bih se okušati u glumi, zanima me to. U filmu poput "Bourneova identiteta", nekakvog tajnog agenta. Ili novog Jamesa Bonda, zašto ne?"

Rekao je to bez da ga je itko konkretno pitao. Zapravo, tema razgovora bila je usporedba s legendom Manchester Uniteda Ericom Cantonom, a Ibra je rekao da se ne želi uspoređivati s njim te da je Cantona napravio samo jednu stvar koju on (još) nije. A to je gluma.

Kontroverzni Francuz nakon nogometne karijere snimio je cijeli niz filmova, a među posljednjima je i "Anka", hrvatski film Dejana Aćimovića, koji se odnedavno prikazuje.

Zlatan se vidi kao tajni agent, no je li to uloga koja bi mu najbolje pristajala?

S obzirom na naglasak i staturu, veća je vjerovatnost da bi u takvom filmu dobio ulogu nekog ruskog negativca. S obzirom na crni pojas u taekwondou, mogao bi i u nekakav o borilačkim sportovima. S druge strane, možete li ga zamisliti u ulozi samohranog oca djeteta s neizlječivom bolesti? Teško.

Zato smo se malo poigrali i napravili popis uloga koje bi Ibrahimović mogao utjeloviti.

1. KGB-ov agent u filmu o Jamesu Bondu

Najpoznatiji svjetski fiktivni agent često se nalazio u scenarijima s hladnoratovskom tematikom, a Zlatan bi bio savršen za ulogu glavnoga KBG-ova agenta koji zarobi Bonda, da mu priliku da pobjegne zahvaljujući nepotrebno dugačkom monologu u kojem mu otkriva svoje zle planove taman prije nego što će ga ubiti. Sve završava tučnjavom na vrhu nebodara, a Ibra skonča raskomadan na elisi helikoptera koji mu je pristigao u pomoć.

2. Tong Po

Film koji je lansirao Jean-Claudea van Dammea među holivudske zvijezde bio je "Kickboxer", a najimpresivnija pojava u filmu glavni je negativac Tong Po, gorostasni borac koji u ringu paralizira Jean-Claudeova brata nakon što je borba već završila. Tong Po je, doduše, Tajlanđanin, za razliku od Ibre. Ali nema veze, Michel Qissi, koji ga je glumio, Belgijac je rođen u Maroku. Obojica su visoki, imaju dugu kosu (makar je Poova zapravo samo dugačka pletenica), a Zlatan je često jednako nemilosrdan prema protivnicima na nogometnom terenu.

3. Razmažena rock-zvijezda

Russell Brand bio je izvrstan u "Forgetting Sara Marshall", a posebno u spin-offu, crnoj komediji "Get Him to the Greek", u ulozi razmažene, slobodoumne i porocima sklone rock-zvijezde koju glavni lik filma mora sigurno dovesti na nastup. Ibrahimović je kontroverzan, često bahat, a opet dječački šarmantan i takva bi mu uloga sjela "ko budali šamar".

4. Bilo koji film Stevena Seagala

Kao i Steven Seagal, Zlatan je visok (sa 195 cm je dva centimetra viši), ima dugu, tamnu kosu vezanu u repić, poznaje borilačke vještine (jedan ima crni pojas u taekwondou, drugi u aikidu), a u njegovim filmovima glumačka vještina ionako nije ključna. Dovoljno je izgledati impozantno i biti dovoljno fleksibilan za pokoji nagli pokret rukama ili nogama. Bilo u ulozi odbačenog detektiva Nice Toscanija, koji uzima pravdu u svoje ruke, bilo kao kuhar/bivši specijalac Casey Ryback koji rješava opsadno stanje na ratnom brodu, Ibrahimović se čini kao savršena alternativa za Stivca.

5. Ibrakadabra

Originalni film o superjunaku baziran baš na Zlatanu. Ne mora nužno film biti o nogometu, ali njegove bi se "supermoći" mogle prilagoditi filmskom platnu. Zamislite čovjeka koji vlastitim nogama može izvoditi svakakve čarolije. Umjesto plašta, nosio bi zlatne tenisice (ipak se zove Zlatan, a ne Srebrenko), a sve što njima dotakne (ili šutne) pretvorio bi u zlato. Barem figurativno. Udari li nekoga nogom u guzicu, izliječit će mu rak prostate. Nagazi li na vrat mladoj pjevačici, dat će joj božanski glas. Šutne li ptičicu slomljenoga krila, ona će letjeti zauvijek... Ma Deadpool i Hancock ne bi mu bili ni do koljena...


(TBT, 100posto.hr)