OJ TODORE, TODORE IZ TUĐMANOVE ODORE: Evo ko je čovjek koji će voditi Todorićev "Agrokor”

04.04.2017. u 09:18

REGIONAL

Antonio Alvarez Treći je sin osnivača firme koja je vodila stečaj velike američke banke 'Lehman Brothers'


FOTO: Todorić (Agencije)

Novi čelni čovjek Agrokora biće Antonio Alvarez Treći, piše Telegram.hr. Prijee potpisivanja "stendstil" aranžmana sve su strane bile saglasne da upravljenje Agrokorom preuzme čovjek koji je već odradio niz sličnih poslova, prenosi ovaj hrvatski portal.

Također se navodi da je Alvarez izvršni direktor za restrukturiranje u Evropi pri konsultantskoj kući "Alvarez&Marsal", koju je ruska banka Sberbank angažovala za pronalazak izlazne strategije u Agrokoru.

Ova konsultantska kuća specijalizovana je za rješavanje kriznih situacija. U užem timu bi se, uz Alvareza, našli i konsultanti iz "McKansy" i "Deloitt". Antonio Alvarez je imao ključnu ulogu u nekoliko značajnih projekata restrukturiranja. Jedan dio poslova bio je vezan i za maloprodajne lance.

"Na zvaničnim stranicama konsultantske firme piše da je Alvarez zadužen za fokusiranje kompanije na poboljšanje izvoza, produktivnosti, proizvodnje i procese konsolidacije. Alvarez je sin osnivača firme koja je vodila stečaj velike američke banke 'Lehman Brothers'. Bio je uključen ili je djelovao kao viši savjetnik i na restrukturiranjima kompanija u Irskoj "NAMA", zatim jedne banke na Islandu i više grčkih banaka, kao i filipinske aviokompanije", piše Telegram.

Vodio je uspješne projekte u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji, Holandiji, Luksemburgu, Švajcarskoj, Finskoj, Norveškoj, Švedskoj, Estoniji i Rumuniji. Rođen je na Filipinima, a diplomirao je na univerzitetu Notr Dam.

MBA je dobio na američkom Kornelu.

Najinteresantniji dio njegove biografije je, međutim, to što u slobodno vrijeme igra golf i bavi se dance muzikom pod umjetničkim imenom A3.


(TBT)