NEVJEROVATNA PRIČA O „ROCKIJEVOM“ PSU Stallone: "Morao sam ga prodati jer nisam imao ni za hranu"

01.04.2017. u 14:35

LIFESTYLE

Sedamdesete su godine prošlog stoljeća. Sylvester Stallone je još uvijek daleko od slave. I prijatelja koje sa slavom dolaze. Imao je samo Batkusa. Štene Bulmastifa koji mu je bio najbolji prijatelj


FOTO: Stallone (Foto printscreen Instagram)

Sedamdesete su godine prošlog stoljeća. Sylvester Stallone je još uvijek daleko od slave. I prijatelja koje sa slavom dolaze. Imao je samo Batkusa. Štene Bulmastifa koji mu je bio najbolji prijatelj.

Dok nije imao slavu, Stalone nije imao ni novac. Nije mogao, kaže, da priušti ni hranu. Stajao je ispred jedne prodavnice “Seven eleven” i čekao da proda svog ljubimca. I našao je kupca. Prodao je Batkusa za 40 dolara nekome s kim ovom psu bar neće da prijeti gladovanje.

Ovu priču popularni glumac i scenarsita serijala “Rocki” objavio je na Instagramu uz fotografiju iz 1971. godine na kojoj se vide njih dvojica.

“Bili smo obojica mršavi i gladni, živjeli smo u samačkom hotelu iznad stanice metroa”, napisao je. “Nije bilo bog zna šta da se radi osim da provodimo vrijeme zajedno i tada sam počeo da otkrivam čari pisanja scenarija. Pošto nisam izlazio, on mi je bio jedini oslonac i zapravo je njegova ideja bila da se napiše priča o Rockiju. Koju godinu kasnije stvari su se pogoršale i morao sam da ga prodam za 40 dolara, jer nisam mogao da priuštim hranu, a onda se čudo dogodilo, scenario za Rockija je prodat, i mogao sam da ga otkupim, ali novi gazda je znao koliko sam očajan i naplatio mi je 15 hiljada dolara”.

Batkusa ste mogli kasnije da gledate u Rockiju. A priču sa sretnim krajem Stalone je završio riječima: “Vrijedio je svaki peni”.


(TBT)