„KRALJICA BALKANA“ PRESTRAVILA ŠVEDE Grabar-Kitarović: Saudijska Arabija i Katar prijete sigurnosti na Balkanu

30.03.2017. u 00:49

REGIONAL

"Prijetnja stabilnosti u jugoistočnoj Europi su rastući utjecaj Saudijske Arabije i Katara", rekla je Kolinda Grabar Kitarović govoreći pred studentima Sveučilišta Lund gdje je održala predavanje na temu „Jugoistočna Europa – Poligon za dokazivanje europske i euroatlantske odlučnosti i solidarnosti“


FOTO: Grabar-Kitarović (Screenshot: Lundagard.se)

"Prijetnja stabilnosti u jugoistočnoj Europi su rastući utjecaj Saudijske Arabije i Katara", rekla je Kolinda Grabar Kitarović govoreći pred studentima Sveučilišta Lund gdje je održala predavanje na temu „Jugoistočna Europa – Poligon za dokazivanje europske i euroatlantske odlučnosti i solidarnosti“.

"U Hrvatskoj to ne prihvaćamo"

Naime, predsjednica je prilikom nedavnog posjeta Švedskoj naglasila kako Katar i Saudijska Arabija šire svoj utjecaj među stanovništvom kroz izgradnju džamija i drugih investicija.

"Bogate zemlje s Bliskog istoka imaju pravo pomagati muslimane, ali nemaju se pravo miješati u našu politiku. Mi u Hrvatskoj to nikako ne prihvaćamo. A ni nitko drugi ne bi trebao", rekla je hrvatska predsjednica. Kako je naglasila muslimani su oduvijek bili dobro integrirani u Hrvatskoj ali se sada vidi kako je islam počeo nicati u regiji.


(TBT)