MAJKA DRAŽENA PETROVIĆA: Amerikanci su od svega napravili biznis, nisam željela da film o njemu rade stranci

26.03.2017. u 05:24

TEMPO

Na osnovu priče Draženove majke može se steći utisak da cijeni odnos koji Amerikanci gaje prema pokojnom košarkašu čija je tragična smrt rastužila cijelu planetu. Ona, međutim, nije do kraja zadovoljna kako je taj film ispao. Tako se bar može zaključiti na osnovu rečenica koje je izgovorila kada je govorila o Divcu


FOTO: Petrović (Profimedia)

"Draženove moralne vrijednosti nisu zastupljene na ovim prostorima, ali u inostranstvu jesu. On je u NBA ostao toliko upečatljiv da oni na svoj site redovno postavljaju kada mu je rođendan ili godišnjica", rekla je Biserka Petrović, majka čuvenog košarkaša Dražena Petrovića. Ona je u razgovoru za Blic rekla da ga nisu zaboravili, i da je film sa Divcem "Jednom braća" (ona u ovom intervjuu kaže "Zauvijek braća") samo dokaz toga.

Na osnovu njene priče može se steći utisak da cijeni odnos koji Amerikanci gaje prema pokojnom Draženu, čija tragična smrt je rastužila cijelu planetu.

Ona, međutim, nije do kraja zadovoljna kako je taj film ispao.

Tako se bar može zaključiti na osnovu rečenica koje je izgovorila kada se u intervjuu osvrnula na Vlada Divca. O Divcu je rekla:

"Svi su željeli da budu Draženovi najbolji prijatelji. Divca sam doživjela kao veoma emotivnog čovjeka, suprug i ja smo bili na oproštaju Jurija Zdovca, godinu dana poslije tragedije. Divac je došao sa druge strane dvorane i on nas je toliko čvrsto zagrlio da nije mogao da progovori. Kao da je htio da kaže: 'Nemam šta da vam kažem, ali sam tu'.

Film o njima dvojici su radili Amerikanci. Napravljen je biznis od toga i zbog toga sam rekla da ne bih voljela da film o Draženu radi neko iz inostranstva", rekla je Biserka Petrović.


(TBT)