SRBIJA KAO VUČIČEVA STRADIJA Karanović: Mnogo puta su nas političari ponizili po dolasku na vlast, ne mogu ponovo prolaziti kroz to

27.03.2017. u 02:12

KULTURA

"Sada se dešava slična stvar: emotivna veza sa vođom. Političari ne trebaju uspostavljati emotivne veze sa ljudima. Tu je previše emocija, previše vjere da jedan čovjek može kao neki mesija, Bog... da nas spasi. Ja ne vjerujem u to. Meni ova vlast više liči na neki Nušićev komad”


FOTO: Karanović (Igor Pavicevic)

“Ja ću izaći na ove izbore i glasat ću, i znam tačno za koga ću da glasam, ali to nije više igra u kojoj ja želim da učestvujem. Nemam više vremena u životu za to. Mislila sam nekada da mogu da utičem, ali mislim da to zapravo nije imalo nikakvog efekta”, rekla je u razgovoru za “Danas” glumica Mirjana Karanović. “Ne kažem da mi je žao, nešto sam naučila ali sada sam potpuno nezainteresovana za to. Voljela bih da pobijedi neko za koga ću ja glasati.”

Ona je navela da su “mnogo puta ti političari povrijedili”.

“Ne mene lično, nego sve nas. Ponizili su nas svojim ponašanjem nakon što su došli na vlast. Ne mogu ponovo da prolazim kroz to”, rekla je ona.

Mirjana Karanović kaže i da je problem Srbije i ljudi koji u njoj žive to što “smo mi generalno nezreli i što postoji ogromna potreba da nas neko spase”.

“Da dođe neko ko će nam biti kao neki tata. Zato se vezujemo za ljude koji nam svašta obećavaju, imaju moć...”, rekla je i dodala da je tako bilo sa Miloševićem zato što su svi vjerovali u tu priču da je on jedina osoba koja može da nas zaštiti.

“To je bila očigledna laž. Sada se dešava slična stvar: emotivna veza sa vođom. Političari ne treba da uspostavljaju emotivne veze sa ljudima. Tu je previše emocija, previše vjere da jedan čovjek može kao neki mesija, bog... da nas spase. Ja ne vjerujem u to. Meni ova vlast više liči na neki Nušićev komad”, rekla je Mirjana Karanović.


(TBT)