OPRAH PROTIV TRUMPA 2020.? Evo ko bi još mogao u trku za budućeg predsjednika Amerike

04.03.2017. u 12:12

LIFESTYLE

Medijska kraljica Oprah Gail Winfrey shvatila da joj za Bijelu kuću nije potrebno iskustvo


FOTO:  Trump, Winfrey (public)

Medijska ikona Oprah Gail Winfrey zamislila se nad idejom da se kandidira za predsjednicu Amerike 2020. godine kada je shvatila da joj za to nije potrebno političko iskustvo.

Dok je gostovala u showu Davida Rubensteina na Televiziji Blumberg, domaćin je pitao Winfrey da li je, s obzirom na svoju popularnost i ograničenja koja još uvijek postoje za žene da zauzmu najviši položaj u zemlji, ipak spremna da razmisli da se kandiduje za Bijelu kuću.

Winfrey je napravila pauzu prije nego što je odgovorila, što je publika popratila aplauzom.

"Nikada nisam to razmatrala, čak ni kao mogućnost", rekla je.

"Jasno je da nije potrebno političko iskustvo da se postane predsjednik Sjedinjenih Država", ubacio je Rubenstein.

"Mislila sam: nemam iskustva. Ne znam dovoljno. A sad mislim… Oh, oh."

Trump je svojevremeno pominjao Oprah Winfrey kao kandidata za potpredsjednika, a 2015. je rekao: "Mislim da bismo lako pobijedili".

Pošto nedostatak političkog iskustva postaje prednost, a ne prepreka za ulazak u Bijelu kuću, o kandidaturi 2020. trenutno razmišljaju i drugi moguli: vlasnici Facebooka i Amazona Mark Zuckerberg i Jeff Bezos direktori Disneyja i Starbucksa Bob Iger i Howard Schultz, kao i milijarder i vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban.

Od slavnih ličnosti, više ili manje šaljivo o kandidaturi su govorili Will Smith, Katy Perry i Dwayne Johnson, a najozbiljnije od svih Kanye West.


(TBT, Newsweek.rs)