LEGENDARDNA OSKAROVKA ŠOKIRALA JAVNOST: „Silovana sam“

03.03.2017. u 06:21

LIFESTYLE

Legendarna oskarovka Jane Fonda u intervjuu za magazin The EDIT otkrila je da je kao djevojčica bila žrtva seksualnog zlostavljanja


FOTO: Fonda (public)

Legendarna oskarovka Jane Fonda u intervjuu za magazin The EDIT otkrila je da je kao djevojčica bila žrtva seksualnog zlostavljanja.

"Bila sam silovana, bila sam seksualno zlostavljana kao dijete i jednom sam dobila otkaz jer nisam htjela spavati sa šefom. I uvijek sam mislila da sam sama za to kriva, da nisam rekla ili napravila pravu stvar", otkrila je slavna glumica.

"Znam mnogo mladih cura koje su bile silovane, a ni ne znaju da je to bilo silovanje. One misle: 'Vjerojatno nisam rekla da ne želim to na pravi način.' Jedna od najboljih stvari koje je donio ženski pokret je ta što su žene shvatile da to nije njihova krivnja, netko nas je napao i to nije u redu", zaključila je.

U intervjuu ipak nije otkrila tko ju je zlostavljao. Osvrnula se i na svoju karijeru: "Naučila sam da je jedina moć koju imam u karijeri ta da odbijem nešto. Nisam mogla birati poslove koje sam dobivala, ali sam mogla odbiti one za koje sam znala da nisu dobri za mene. Prije bih prihvatila svaku ulogu koju bi mi netko ponudio, iskorištavali su me, a ja se nisam znala zauzeti za sebe."

79-godišnja glumica aktivna je zagovornica ženskih prava i često upozorava na probleme s kojima se žene nose u holivudskoj industriji.


(TBT, index.hr)