OD ČEGA ŽIVIŠ OD TOGA I UMIREŠ: Dodik će RS odvesti u pakao, a Srbe u nestanak! Nemojte misliti da se to neće desiti!

10.01.2017. u 09:28

MARKER

U svojim jezivim eskapadama Milorad Dodik je poželio da ima ‘malu atomsku bombicu“ od čega se bosanskim muslimanima diže kosa na glavi


FOTO: (public)

Dan Republike Srpske bio povod i predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću “da kaže kako potajno dijeli te snove iako to ne smije glasno kazati, a redatelju Emiru Kusturici da prizna kako bi najradije imao kakvu manju atomsku bombu da njome može zaprijetiti onima koje smatra neprijateljima RS“, piše Jutarnji list.

“Njih trojica te su želje i podijelili s publikom na svečanoj akademiji u Banjaluci, središnjoj svečanosti obilježavanja 9. januara, praznika koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim jer diskriminira Hrvate i Bošnjake. Tu je presudu Kusturica, kojem je pripala uloga prvog govornika, nazvao konkretnim dokazom trajnih nastojanja da se uništi RS. U konfuznom govoru ispunjenom historijskim reminiscencijama, heraldičkim opservacijama i tumačenjima vjerskih simbola Kusturica se uglavnom obrušio na Aliju i Bakira Izetbegovića, međunarodnu zajednicu i Haški sud optužujući ih za navodnu antisrpsku urotu”, piše “Jutarnji”.

Oni ističu da je Kusturica oca i sina Izetbegovića označio kao “iskonske neprijatelje Srba i kršćanstva pri čemu ih je optužio za ‘paktiranje sa zapadnim fašistima’”, opisao ih je i kao kao "Luciferove šegrte koji najboljeg saveznika imaju u Saudijskoj Arabiji koja je glavni finansijer Islamske države”.

“Poželio je stoga da ima ‘malu atomsku bombicu samo da je drži u džepu’ i tako upozori sve one koji, po njegovu sudu, nastoje dovesti u pitanje opstanak RS”, ističe Jutarnji.

Također, oni navode da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u svom govoru istakao kako specijalne odnose RS sa Srbijom "nikada i niko neće uspjeti prekinuti" te kako je to jedinstvo stav svih u Srbiji.

“Rekao je da zapravo podržava ideju o ujedinjenju Srbije i RS pojasnivši kako dijeli ono što njegov ‘brat Mile otvoreno govori”, piše zagrebački portal i ističe citat Nikolića:

"Svi koji nešto odlučuju u Srbiji žele pojačati naše specijalne veze i naše najintimnije želje i ideje. O njima brat Mile govori otvoreno, a ja razmišljam da možda može i kao zmija čovjek uz drvo da se popne", kazao je Nikolić.

Tu navode da je Nikolić ipak dodao da voli BiH i želi joj svako dobro i napredak, ali da se niko u Sarajevu ne bi treba zanositi mišlju da BiH može biti uspješna bez uspješne RS kao i obratno.

"Dok ima RS ima i Srbije", poručio je Nikolić kojemu su u Banja Luci društvo pravili srbijanski ministri policije i socijalne politike Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je kako su njegov san "još specijalnije veze" Srba s obje stane Drine, navodi se u tekstu “Jutarnjeg”.

"Sanjamo da budemo jedinstveni dio sa maticom Srbijom.... Taj san se uporno obnavlja i jednog dana će biti ostvaren", rekao je Dodik, prenosi zagrebački portal.


(TBT)