PESNICA ZA SECESIONISTE! SBB: Podržavamo Izetbegovića da se utvrdi odgovornost onih koji su prekršili zakon

10.01.2017. u 12:44

POLITIKA

Naslovna BiH SBB podržava Izetbegovića da se utvrdi odgovornost onih koji su prekršili zakon i propise OS BiH


FOTO: Izetbegović, Radončić (Avaz)

Povodom proslave dana Republike Srpske, te atmosfere i zapaljujućih političkih izjava koje su time izazvane, SBB smatra kako je previše žrtava palo da bi bilo ko iskazivao euforiju i etničko likovanje, saopćeno je, prenosi Patria.

Dodatno i istovremeno nepoštivanje Odluke Ustavnog suda BiH jeste čin kršenja vladavine prava. Također,  uvlačenje Oružanih snaga BiH u cijeli događaj predstavlja nepotreban rizik urušavanja postignutih rezultata reforme odbrane i uloge Predsjedništva BiH, koje ono po Ustavu ima.

- SBB podržava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će tražiti da se ispitaju sve činjenice  u vezi sa angažmanom pripadnika OS BiH i zatražiti utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su na bilo kakav način počinili kršenje zakona i propisa OS BiH, kao i instrukcija komandantice NATO Štaba u BiH.

SBB upozorava da je Bosna i Hercegovina već jednu cijelu godinu izgubila u dizanju tenzija zbog 9. januara i da to odgovora samo onima koji žele podjele, ekonomsko zaostajanje i opravdanje za izostanak veće brige prema građanima.

SBB vrlo energično upozorava potencijalne secesioniste i separatiste da je Bosna i Hercegovina vrlo stabilna država i da je to ekvivalent spremnosti njenih patriota da je po svaku cijenu zaštite od bilo čijih aspiracija, te malignih domaćih politika i još gorih političara.


(TBT)