MASONI, ILUMINATI ILI NACI SIMBOL: Zašto svi TRUMPOVCI nose MISTERIOZNU ZNAČKU

10.01.2017. u 06:34

SPECIAL

Najbliži saradnici Donalda Trumpa imaju jednu zajedničku stvar. Dobro, pored činjenice da su svi okorjeli bogataši. I da su bijelci. Trumpov najuži krug na reverima/haljinama nosi upadljivu trouglastu značku


FOTO: (Twitter)

Znak za koji su mnogi korisnici društvenih mreža prokomentarisali da podsjeća na znak iluminata, trouglastog je oblika i ljubičasto-srebrne boje.

Naravno, nezaobilazne su bile teorije o pripadnosti tajnim društvima, a neki su čak povlačili paralele sa nacistima, koji su ljubičastim trouglom obilježavali homoseksualce.

Ipak, "New York " je brzo otkrio o čemu se zapravo radi: Trumpovim saradnicima neobične iglice podijelila je tajna služba, a sve zarad lakše identifikacije prilikom propuštanja osoba u krug blizak novom predsjedniku SAD.

Iglice su nosili i bivši šefovi Trumpove kampanje, kontroverzni Pol Manafort i Kori Levandovski, još tokom obilaska američkih saveznih država u predizbornoj trci.

Mali trougao omogućava onome ko ga nosi nesmetano kretanje kroz bezbjednosne prstenove oko tadašnjeg kandidata, a sada novog predsjednika SAD. Pored pomenutih Manaforta i Levandovskog, iglicu nose i sekretar za štampu Bijele kuće Šon Spajser, kao i viši savjetnik Stiven Miler, koji su fotografisani sa simbolom na reveru prilikom posjete predsjedniku u njegovoj kuli Trump.

Za sada nije poznato zbog čega je iglica baš ljubičasto-srebrne boje, te ima li to neko posebno značenje ili ne. Dejvid Grejem, profesor semiotike izjavio je za portal "Vokativ" da ga slične značke podsjećaju na doba nacizma.

- Hitlerovi podanici koristili su trouglaste značke kako bi identifikovali homoseksualce, dok su slične oznake nosili i osuđenici u kampovima. Ipak, smatram da nacisti definitivno nisu bili inspiracija Trumpovom timu za nošenje ovih iglica - rekao je Grejem.


(TBT, Blic.rs)