EKUMENIZAM NE STANUJE OVDJE! Irinej: Drago nam je što papa želi posjetiti Srbiju, ali narod se protivi tome

08.01.2017. u 04:41

RELIGIJA

Drago nam je što papa ima želju da posjeti Srbiju, ali zbog svega što se desilo u prošlosti i ogromnog broja prognanika iz Hrvatske, veliki dio naroda je protiv toga“, rekao je za Kurir patrijarh srpski Irinej


FOTO: Irinej (Agencije)

Drago nam je što papa ima želju da posjeti Srbiju, ali zbog svega što se desilo u prošlosti i ogromnog broja prognanika iz Hrvatske, veliki dio naroda je protiv toga, rekao je za Kurir patrijarh srpski Irinej.

Papa ima pravo da posjeti Srbiju jer je on državnik. Da nije razloga koji sam spomenuo, ne bi nam ništa smetalo da posjeti našu zemlju, našu crkvu. To bi doprinijelo našem zbližavanju. Ipak, papa Franjo je kulturan čovjek i ne bi posjetio zemlju bez saglasnosti domaće vjere, naveo je on.

Patrijarh Irinej navodi da bi se Crkva vrlo rado uključila u akciju države da se poveća stopa nataliteta.

Jedino u saradnji sa SPC mogu biti uspješne takve akcije. Nažalost, Crkva je jedina koja može da ukaže na pogubnost abortusa, a ljekari ćute, smatra patrijarh.

Svaki abortus ostavlja veliki trag kod osobe koja to čini. Moral našeg naroda je veoma nizak, naročito omladine. Zato učenje vjeronauke u školama može da odigra veliku ulogu kod djece, dodao je on.


(TBT)