(G)UJE U NJEDRIMA Bajrović: HDZ je opasniji po Bosnu i Hercegovinu od SNSD-a

07.01.2017. u 01:48

POLITIKA

„Odluka ministrice Marine Pendeš je jedan u dugom nizu dokaza da HDZ radi jednako na razbijanju BiH kao i Milorad Dodik“, rekao je Bajrović


FOTO: (public)

Povodom posljednjih odluka ministarke odbrane BiH Marine Pendeš u vezi sa odobravanjem učešća pripadnika OS BiH u proslavi Dana RS u Banjaluci, oglasio se lider Građanskog saveza Reuf Bajrović.

-Odluka ministrice Marine Pendeš je jedan u dugom nizu dokaza da HDZ radi jednako na razbijanju BiH kao i Milorad Dodik. Samo SDA ne vidi, tj. ne želi da vidi, da je to tako i uopće ne treba bit iznenađen ako i dalje nastave ispunjavati predizoborna obećanja Dragana Čovića, rekao je Bajrović.

On smatra da bi bilo moralno da Marina Pendeš podnese ostavku nakon ovoga i da se izabere nova osoba na mjesto ministra odbrane.

-Međutim, to se neće desiti, stoga bi trebalo cijelo Vijeće ministara smijeniti izabrati novo koje neće raditi na razbijanju zemlje, ističe Bajrović.

Dodaje i da je Pendeš takvu odluku donijela i u ime svojih koalicionih partnera.

-Mi u Građanskom savezu već mjesecima govorimo da je HDZ opasniji po zemlju od SNSD-a jer ima podršku službenog Zagreba, a i većine u EU. Da nije tako do sada bismo valjda čuli jedan demantij iz Zagreba ili Bruxellesa, zaključuje Bajrović.


(TBT)