NIKAD VIŠE SA SDA! Komšić: SDA ne traži partnere u vlasti, već saučesnike koji će ispasti krivi za ono što su oni uradili

05.01.2017. u 14:11

MARKER

„Veličina DF-a i jeste u tome da ne prašta nikome ko se na bilo koji način ogriješi o zakon i ko ne poštuje državotvorne programe stranke“, izjavio je Komšić


FOTO: Izetbegović, Komšić (Agencije)

Predsjednik DF-a Željko Komšić poručio je da će iz stranke biti isključen svako ko se na bilo koji način kompromituje, i da on u tome ne vidi ništa sporno. Naprotiv, rekao je Komšić u izjavi za Patriju, veličina DF-a i jeste u tome da ne prašta nikome ko se na bilo koji način ogriješi o zakon i ko ne poštuje državotvorne programe stranke.

Iz SDA su danas spočitali Komšiću da u DF-u „još jedino nisu isključeni struja i plin“ što je bila reakcija iz ove stranke na Komšićeve kritike. On je ranije kazao da SDA „ne traži partnere u vlasti, već saučesnike koji će ispasti krivi za ono što su oni uradili“.

Komšić je rekao da će DF isključivati kompromitirane kadrove, i da će to nastaviti raditi i dalje, bez obzira o kome se radilo, dok se istovremeno SDA ne odriče ni onih članova protiv kojih se vode istrage zbog umiješanosti u kriminal.


(TBT)