MERLIN NAKON SPEKTAKLA Dervišhalidović: To je bila potpuno nevjerovatna i jedinstvena noć

02.01.2017. u 10:30

TEME

Jedinstvenu novogodišnju noć građanima BiH i gostima iz drugih zemalja sinoć je u Sarajevu na trgu Bosne i Hercegovine pružio Dino Merlin, koji je uprkos izuzetno niskim temperaturama dva i po sata pjevao svoje najveće hitove i pjesme s novog albuma


FOTO: Dervišhalidović (Oslobođenje)

Jedinstvenu novogodišnju noć građanima BiH i gostima iz drugih zemalja sinoć je u Sarajevu na trgu Bosne i Hercegovine pružio Dino Merlin, koji je uprkos izuzetno niskim temperaturama dva i po sata pjevao svoje najveće hitove i pjesme s novog albuma.

- To je bila potpuno nevjerovatna i jedinstvena noć. Hvala svima koji su doprinijeli da Sarajevo ponovo zablista, izjavio je Dino Merlin nakon koncerta.

- Svi smo zaslužili ovakav svjetski  događaj – kada je prvi put za Novu godinu Dino Merlin održao koncert na otvorenom u Sarajevu, izjavio je, u ime organizacijskog tima, menadžer Asim Kraljić.

Posljednji koncert u Sarajevu Merlin je održao 25. jula 2015., kada je na Koševu oboren rekord od 70.000 posjetilaca, a  sinoć je ostvaren novi rekord od oko 100.000 posjetilaca na trgu BiH.

Među njima, impresivan je, kaže Kraljić, dolazak velikog broja ljudi iz SAD-a, koji su s ostalim posjetiteljima iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Austrije, Norveške, Švedske, Turske i Njemačke činili publiku.

Za njihovu sigurnost besprijekorno su se pobrinuli pripadnici policije i  sigurnosnih agencija, koji su, kako ocjenjuje Kraljić, posao uradili na vrhunski način, te im pripadaju zasluge što je ovakav masovni događaj prošao bez i jednog incidenta.

Tako je uz tradicionalno odbrojavanje, ispraćaj stare i doček nove godine protekao uz vatromet i hitove Dine Merlina popraćene vrhunskom produkcijom.

Članovi organizacionog tima koncerta izražavaju zahvalnost policijskim, sigurnosnim snagama, komunalnom preduzeću „Rad“ i Gradskoj upravi Sarajeva, koja je tradicionalno organizirala javni doček Nove godine.

Prostor na kojem je održan doček – Trg BiH jutros je osvanuo očišćen, što je još jedan dokaz kvalitete i profesionalizma svih aktera koji su bili uključeni u organizaciju novogodišnjeg koncerta Dine Merlina, javlja Fena.


(TBT)