UKLONIO POLJE „RELIGIJSKA UVJERENJA“ Zuckerberg: Više nisam ateist, vjera je vrlo važna

02.01.2017. u 10:30

RELIGIJA

Prošlog vikenda osnivač Facebooka Mark Zuckerberg objavio je čestitku svojim fanovima na toj društvenoj mreži povodom Božića i Hanuke


FOTO: Zuckerberg (Facebook)

Prošlog vikenda osnivač Facebooka Mark Zuckerberg objavio je čestitku svojim fanovima na toj društvenoj mreži povodom Božića i Hanuke.

U komentarima ispod objave jedan od korisnika postavio mu je pitanje o njegovoj vjeroispovijesti, tačnije, pitao ga je nije li on ateist. Zuckerberg je odgovorio: "Ne. Odgojen sam kao židov nakon čega sam prošao kroz jedno razdoblje u kojem sam preispitivao stvari, ali sada vjerujem da je vjera vrlo važna".

Korisnik ga je potom upitao zašto Facebook onda ne obavještava ljude da je Isusov rođendan, na što se Zuckerberg našalio: "Zar si prijatelj s Isusom na Facebooku?".

Zuckerberg se godinama javno (i na Facebooku) izjašnjavao kao ateist, zajedno sa svojom suprugom Priscillom. Nedavno je potpuno uklonio polje "religijska uvjerenja" iz svoje biografije na Facebooku, prenosi Index.hr.

Ranije ove godine Zuckerberg se sa suprugom susreo s Papom Franjom kako bi razgovarali o načinima na koje tehnologija može pomoći siromašnima. Kazali su mu da "se dive njegovim porukama milostinje i načinima na koje komunicira s ljudima svih vjeroispovijesti širom svijeta".

"Bio je to susret koji nikada neću zaboraviti. Možete osjetiti njegovu toplinu i dobrotu i koliko duboko mu je stalo do pomaganja ljudima", kazao je tada Zuckerberg.


(TBT)