KAO RAMZES III: Evo gdje će jednog dana biti sahranjen Nicolas Cage

30.12.2016. u 04:10

LIFESTYLE

Ako se pokaže da su glasine o besmrtnosti Nicolasa Cagea netačne i holivudski glumac jednog dana zaista umre, biće sahranjen u kontroverznoj grobnici u stilu egipatskih faraona... Izgleda da mu "vječnost" ne gine u svakom slučaju


Foto: Profimedia/Reuters

Priznati holivudski glumac Nicolas Cage poznat je po svom ekscentričnom ponašanju, koje čini se planira da nastavi i poslije smrti, zahvaljujući veoma neobičnoj piramidalnoj grobnici koju je kupio u Nicolas Cage.

Nicolas Cage je poznat kao neko veoma vezan za New Orleans. U gradu bluza, glumac je već kupio ukletu vilu La Lauri i historijsku kapelu Gospe od vječne pomoći. Obe nekretnine bile su zatvorene od 2009. godine nakon poreskog debakla koji je desetkovao gradsku ekonomiju.

Na spisak posjeda u, Nicolas Cage je nedavno dodao i grobno mjesto na gradskom groblju Saint Luis, gdje počiva najpoznatija vudu sveštenica grada - Meri Lave.

Skoro tri metra visoka piramidalna kamena grobnica u kontrastu je s okolinom, gdje su uglavnom uobičajene grobne ploče, od kojih su neke starije i od 200 godina. Na piramidi još uvijek nije ispisano Cageovo ime, već samo latinska izreka: "Omni Ab Uno", što znači "Sve iz jednog".

Glumac je odlučio da ne komentariše razloge iza kupovine ove grobnice, a neki spekulišu da je u pitanju odavanje počasti filmskoj franšizi "Nacionalno blago". Drugi misle da je piramida dokat tajnih veza Nicolasa Cagea i Ilimunata.

Usljed velikog broja veoma starih portreta na kojima osobe nevjerovatno liče na holivudskog glumca, teoretičari zavjere misle da će se Cage u piramidalnoj grobnici regenerisati i vratiti nazad među žive, "kao što je činio do sada".


Također, u New Orelansu se navodno priča kako je Cage uklet od kada je kupio vilu čuvene vudu sveštenice, pa da je zbog toga umislio da će ga grobnica u njenoj blizini osloboditi crne magije.

Koji god da su njegovi razlozi, Cage je postao jedna od najkontroverznijih ličnosti groblja Saint Luis. Lokalci su uglavnom bjesni što je Cageu omogućeno da kupi ovu grobnicu, za koju smatraju da je ruglo groblja.

Uprkos žalbama javnosti i činjenice da Cageova piramida skreće pažnju sa kulturno-historijskog značaja groblja, holivudski glumac je postao integralan dio mitologije New Orleansa, a kao dokaz za to je i "nova tradicija" prema kojoj žene koje prolaze moraju nakarminisanim usnama da poljube grobnicu i ostave trag svojih usana na njoj.


(TBT, AO)