ZBOG OVOGA JE DODIK VUČIĆEV PIŠTOLJ NA BAKIROVOJ SLJEPOOČNICI! Radmanović: Neće biti nove tužbe protiv Srbije

25.12.2016. u 11:34

POLITIKA

Bivši Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović rekao je u utorak da se prijedlog o pokretanju nove tužbe BiH protiv Srbije neće pojaviti ni na tome predsjedništvu, a "pogotovo ne na Međunarodnom sudu pravde"


FOTO: Izetbegović, Radmanović (public)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović rekao je u utorak da se prijedlog o pokretanju nove tužbe BiH protiv Srbije neće pojaviti ni na tome predsjedništvu, a "pogotovo ne na Međunarodnom sudu pravde".

"Predsjedništvo BiH jedino ima ovlaštenja da o tako nečemu odlučuje i da bi se uopće o tome razgovaralo, morala bi biti ispoštovana procedura", rekao je Radmanović novosadskome "Građanskom listu".

On je povodom najava bošnjačkih političara o "pokretanju novoga sudskog procesa za genocid", rekao kako ne vjeruje da će "tako nečega uopće biti, jer svi znaju kako se ja ponašam u vezi s tim, kako pristupam toj problematici i kako bi takav prijedlog prošao".

Radmanović je ocijenio da "jedan dio sarajevskih političara sada izmišlja neke događaje i na osnovu njih predviđa šta će biti u budućnosti".

On je dodao da su se "razne priče o obnavljanju ili pokretanju nove tužbe protiv Srbije" pojavile u Sarajevu odmah nakon presude Međunarodnog suda pravde u Haagu.

"Cijenim da je u tom cilju obnovljena i priča (glavnog tužitelja na suđenju Slobodnu Miloševiću u Haškom tribunalu) Geoffreyja Nicea. Ona je potpuno neprovjerena i bez ikakvih argumenata", zaključio je Radmanović.


(TBT, FENA)