POVRATAK U MRAČNE 30. Charles: Dugujemo onima koji su patili i umrli tako užasnom smrću da se ne ponove užasi iz prošlosti

22.12.2016. u 11:50

MARKER

Govoreći o "monstruoznom ekstremizmu" u Drugom svjetskom ratu, princ Charles je istakao da je za nepovjerovati da "skoro 70 godina kasnije mi i dalje gledamo takve progone"


FOTO: Charles (Agencije)

Britanski princ Charles upozorio je danas na netoleranciju prema izbjeglicama koji bježe pred vjerskim progonom, rekavši da porast populizma podsjeća na "mračne dane" 30 godina prošlog vijeka.

"Patnja ne prestaje kada dođu u stranu zemlju tražeći utočiste. Svjedoci smo jačanja mnogih populističkih grupa širom svijeta koje su sve agresivnije prema onima koji praktikuju vjeru manjine", rekao je princ Charles u emisiji Danas radija BBC.

On je istakao da je sve to "duboko uznemirujući podsjetnik na mračne dane 1930." i dodao da se njegovi komentari ne odnose samo na hrišćane.

Govoreći o "monstruoznom ekstremizmu" u Drugom svjetskom ratu, princ Charles je istakao da je za nepovjerovati da "skoro 70 godina kasnije mi i dalje gledamo takve progone".

"Dugujemo onima koji su patili i umrli tako užasnom smrću da se ne ponove užasi iz prošlosti", rekao je on, prenosi AFP.


(TBT)