VLADA IZ SENKE ILI TEORIJA ZAVJERE: Ovo je 5 najmoćnijih porodica svijeta

22.12.2016. u 11:48

TEME

Vjerovali ili ne u ideju o lutkarima iza kulisa globalne politike, moć ovih pet porodica ne može se osporiti


Foto: Pixabay

Već vjekovima navodno "suvereno vladaju svijetom", inspirirali su razne teorije koje neki smatraju istinitima, a neki zavjerom. Ipak, vjerovali ili ne u ideju o lutkarima iza kulisa globalne politike, moć ovih pet porodica ne može se osporiti.

5. Porodica Rothschild

Porodica Rothschild već duže vrijeme smatra se najbogatijom porodicom na svijetu. Procjenjuje se da su vlasnici oko 500 milijardi dolara vrijedne imovine, a neke procjene kažu da upravljaju sa 100 triliona vrijednim finansijama.

Od šezdesetih godina osamnaestog vijeka, od kada je M. A. Rothschild  poslao svojih pet sinova u pet finansijskih centara, bili su na najvažnijim mjestima svjetskih finansija.

U 19. vijeku porodica Rothschild učvrstila je svoju poziciju globalne moći tako što su pružali finansijsku potporu monarhijama i vlastima na obje strane Napoleonovih ratova. Tadašnje novine opisale su ih: "Savjetnici i finansijeri kraljeva Evrope i republičkih šefova Amerike".

U današnje vrijeme pletu se teorije zavjere koje kažu da Rothschild kontrolišu svijet preko američke Centralne banke federalnih rezervi.

4. Porodica Rockefeller

Porodično carstvo Rockefeller nastalo je tokom sedamdesetih godina 19. veka kada je J. D. Rockefeller osnovao "Standard Oil Company". Bila je to jedna od najvećih naftna kompanija svog doba, a sam Rockefeller bio je vrijedan oko 400 milijardi dolara čime je postao jedan od najbogatijih ljudi u istoriji.

Priča se da Porodica Rockefeller  danas nastavlja svoje tajno djelovanje kroz upravljanje velikim naftnim kompanijama kao što su ExxonMobil i BP ili bankama poput "Chase Manhattan Bank".

3. Porodica Morgan

Porodica Morgan doživjela je procvat kada je J. P. Morgan, zajedno s Rothschild , pozajmio stotinak tona zlata američkim vlastima tokom bankarske krize 1893. godine. Zato što je kontrolisao najveće zalihe zlata u SAD, Morgan je finansirao stvaranje najvećih američkih kompanija poput AT&T i General Electric.

Jedno kraće vrijeme je finansirao i istraživanje Nikole Tesle.

Zbog velikih veza s američkim ministarstvom finansija, pojavile su se teorije da su Morganovi natjerali SAD na učešće u Prvom svetskom ratu kako bi zaštitili kredite izdate Rusiji i Francuskoj.

J.P. Morgan mlađi dao je Amerikancima zajam od 500 miliona dolara, a uzimao je i 1% provizije za sve što su njegove kompanije prodavale američkoj vojsci. Osim toga, kolaju glasine i da su Morganovi podstakli japanski napad na Pearl Harbor tako što su obećali japanskim klanovima da će deliti zaradu od ratovanja.

Danas Morganovi posjeduju najveću porodičnu zalihu zlata.

2. Porodica Du Pont

Irene du Pont bio je sin francuskog emigranta. Svoje bogatstvo stekao je nakon osnivanja barutane u Delaveru. Njegova porodica pustila je korenje u američkoj visokoj politici nakon što su, navodno, osigurali američku kupovinu teritorija Luizijane od Napoleona 1803. godine.

Do početka Prvog svjetskog rata, kompanija Du Pont proizvodila je 40% svjetskog eksploziva, a tokom drugog svjetskog rata su sudjelovali u projektu izgradnje američke nuklearne bombe.

Neki vjeruju da je porodica Du Pont do te mjere utjecala na američke vlasti da je samo zbog njih došlo do zabrane korišćenja marihuane i proizvodnje industrijske konoplje, kako bi se zaštitila proizvodnja najlona, jednog od najbitnijih proizvoda kompanije Du Pont.

Danas je ta kompanija jedan od najvećih svjetskih proizvođača GMO sjemena, preko i stoji iza trezora sudnjeg dana gde se čuvaju primjerci sjemenki biljaka za eventualni post-apokaliptični svijet.

1. Porodica Bush

Politička dinastija Bush, koja je svijetu podarila dva američka predsednika, započela je P. Sh Bushom rođenim davne 1895. godine. On se prvi put susreo s političkom elitom kada je kao student Yale-a postao član društva Lobanja i kosti.

Postoje glasine da je upravo Prescot stajao iza neuspjelog vojnog udara 1933. godine koji je za cilj imao svrgavanje s vlasti predsednika F. D. R. Tokom Drugog svjetskog rata Bush je bio šef " Union Banking Corporation", investitorske banke koja je na kraju zaplijenjena zbog dokazanih poslovnih veza s nacističkom Njemačkom.

Prescotov sin G. H.W. postao je američki predsednik krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, a njegov unuk George W. u dva mandata je sjedio u Bijeloj kući. Obojica su započela sukobe s Irakom u kojima su ogromne zarade ostvarile kompanije kao što je Halliburton ili KBR, obe povezane s Bushevima.

Porodica Bush smatra se najmoćnijom porodicom u američkoj politici, a imaju i basnoslovne svote u bankarskom i naftnom sektoru.


(TBT, newsweek.rs)