STALLONE O ULASKU U TRUMPOV TIM: Volim ga, on je kao lik iz Dickensovih knjiga

21.12.2016. u 11:55

LIFESTYLE

Ovu informaciju je prošle nedjelje objavilo nekoliko medija, među njima i Independent, a Stallone je tim povodom dao izjavu u kojoj kaže da je "nevjerovatno polaskan sugestijom da bude uključen u Nacionalni fond za umjetnost", piše BBC


FOTO: (Profimedia)

Poznati američki glumac Sylvester Stallone rekao je da se osjeća "polaskanim" glasinama da će mu Donald Trump ponuditi visoku poziciju u Nacionalnom fondu za umjetnost, uticajnoj saveznoj agenciji SAD-a.

Ovu informaciju je prošle nedjelje objavilo nekoliko medija, među njima i Independent, a Stallone je tim povodom dao izjavu u kojoj kaže da je "nevjerovatno polaskan sugestijom da bude uključen u Nacionalni fond za umjetnost", piše BBC.

Ali, Stallone je dodao da sebe prije vidi u jednoj drugoj ulozi:

"Mislim da bi bih bio efektivniji u poslu u kojem bih skrenuo pažnju javnosti na ratne veterane i njihovu potragu za dobrim poslom, prikladnim smještajem i finansijskoj pomoći koju ti heroji zaslužuju", stoji u izjavi 71-godišnjeg glumca poznatog po filmskim serijalima Rocky i Rambo (koji se u svom prvom i najboljem filmu bavi nevoljama vijetnamskog veterana na povratku iz rata).

Osim što je poznat kao glumac i reditelj, Stallone je također plodan umjetnik koji je naslikao nekoliko stotina umjetničkih djela i održao nekoliko izložbi, između ostalog u francuskoj Nici i ruskom Sankt Petersburgu. Svojevremeno je čak izjavio kako smatra da je "mnogo bolji slikar nego glumac".Za svog budućeg predsjednika i potencijalnog šefa Donalda Trumpa, u intervju za Variety je rekao:

"Volim Donalda Trumpa. On je poput velikih likova iz Dickensovih knjiga!"


(TBT)