HOROR U POLICIJSKOJ STANICI Djevojčica (7) je pitala može li u toalet, a onda se RAZNIJELA BOMBOM

18.12.2016. u 13:30

MARKER

Sedmogodišnja djevojčica mirno je ušetala u policijsku stanicu u Damasku i pitala da li može da koristi njihov toalet. Nekoliko sekundi kasnije je eksplodirala kao bomba, jer je neko daljinski aktivirao eksploziv na njenom tijelu, javili su sirijski mediji


FOTO: (youtube)

Kako prenosi dnevni list “Al Vatan”, lojalan vladi, u eksploziji u prometnoj četvrti Midan ranjena su tri policajca, prenosi britanski "DM".

Video snimljen na mjestu nemilog događaja u centru Damaska prikazuje policijsku zgradu koja je djelimično pretvorena u ruševinu i zamućeni snimak djetetovih posmrtnih ostataka.

Iako pobunjenici granatiraju i raketiraju prijestolnicu, eksplozije u samom gradu su rijetke.

Sirijska novinska agencija SANA ranije je javila da je bilo izvještaja o “eksploziji izazvanoj terorističkim napadom u policijskoj stanici u Midanu, u Damasku”, a Sirijska opservatorija za ljudska prava potvrdila je izvještaje o eksploziji, ali nije mogla sa sigurnošću da tvrdi šta ju je izazvalo.

Direktor organizacije Rami Abdel Rahman izjavio je za AFP da je u eksploziji poginula “jedna žena”, ali da nije jasno da li je riječ o bombašu-samoubici, ili nekome ko se tu nalazio u trenutku eksplozije.

Užasan samoubilački napad djevojčice dogodio se u trenutku kada djeca zarobljena u Alepu živa gore u nasilnim sukobima, pošto snage predsjednika Bašara al Asad stežu obruč oko grada.


(TBT, Blic.rs)