OVO OSIM NJEGA NIKO DRUGI NE BI MOGAO IZREĆI! Osim: Šta je čudno u tome da se pobijemo i da se pomirimo

19.12.2016. u 08:05

TEMPO

"Pa to su radili i Nijemci i Francuzi, pa kada su mogli, oni, što ne možemo i mi. Dosta je bilo svađa, ratova, vrijeme je da sve strane žive u miru, da mirno spavaju, da sa osmjehom idu na utakmice"


FOTO: Osim (Profimedia)

Fudbalska legenda Ivica Osim nedavno je primio orden izlazećeg sunca zlatnih zraka sa značkom za doprinos razvoju fudbala u Japanu. On je za Novosti govorio o potencijalnom osnivanju regionalne fudbalske lige, na prostoru bivše Jugoslavije.

"Mnogo smo se potrošili, što u sportu, što u politici. Ne valja što vozovi prolaze, a ti moraš ići u krug", rekao je Osim.

Upitan da li su regionalna liga mladih i žena dobra "predigra" za ono što tek treba da dođe - seniorsku mušku regionalnu ligu, Osim odgovara: "Ne bih govorio o tome šta se vraća i kako se vraća. Pre pet godina bili smo blizu nekih dogovora ali, ne vidim da smo krenuli naprijed. Problem su naravno i finansije, i što oni koji imaju novac razmišljaju na potpuno drugačiji način".

Ipak, Osim ne odustaje od ideje i kaže da bi za nju "digao obje ruke".

"Ideja je dobra, da se tenzije smire. Ne vidim da smo mi na Balkanu toliko loši kako o nama pričaju sa svih strana. Nismo ni zaboravljeni. Balkan je lijep kraj Evrope i treba joj", rekao je čuveni selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije.

Komentarišući uplitanje političara u tu temu on je rekao da oni to rade kada vide da je skoro sve gotovo.

"U svakoj priči, pa i ovoj najnovijoj. A ljudi su dobri i pitam se šta je čudno u tome da se pobiju i da se pomire. Pa to su radili i Nijemci i Francuzi, pa kada su mogli, oni, što ne možemo i mi. Dosta je bilo svađa, ratova, vrijeme je da sve strane žive u miru, da mirno spavaju, da sa osmjehom idu na utakmice. I u tome moraju da pomognu i političari", zaključio je Osim.


(TBT)