KO SE BOJI VUČIĆA JOŠ?! GO SDA naložio Izetbegoviću da poduzme sve za obnovu TUŽBE protiv Srbije, a on to IGNORIRA!

13.12.2016. u 05:24

POLITIKA

Na svojoj posljednjoj sjednici Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) bio je izdao nalog Bakiru Izetbegoviću da u okviru svojih ovlasti i moći učini sve za pokretanje tužbe protiv Srbije, a on to ignorira, saznaje The Bosnia Times


FOTO: Izetbegović (SDA)

Običan građanin, hajd' nek bude Bošnjak, nakon vijesti o dostavljanju upitnika Evropske komisije za članstvo Bosne i Hercegovine u EU, te poruka sa sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu, mogao je zaista pomisliti da u ovoj stranci leži politička snaga kakvom se i predstavlja(la) narodu. Jer, niti jedna druga stranka, niti lider nisu se ni oglasili a kamo li da su se sjetili održati kakvu stranačku sjednicu koja bi tematski, pa i problemski bila posvećena ovom velikom političkom događaju za BiH. Neka, Željko, Peđa, Reuf i ostala opoziciona raja,  očito su već zdimili na zimovanje. Kad imamo takvu opoziciju mahal je da SDA vlada i u narednom stoljeću!

Ipak, u tom veoma impozantno sročenom Saopćenju za javnost, koje fakat odiše snagom i ambicijama dostojnim jedne vladajuće stranke, nedostaje jedan detalj zbog kojeg cijelo Saopćenje možemo „objesiti mačku o rep“.

Radi se o navodnoj informaciji koja je, opet navodno, bila ušla u prvobitnu formu Saopćenja, pa je urgentno izbrisana od strane nepoznatog cenzora. Naime, GO SDA, kako je pisalo u prvobitnoj formi Saopćenja, izdao je nalog i ovlastio Bakira Izetbegovića da poduzme sve što je u okviru njegovih nadležnosti i moći za obnovu Tužbe protiv Srbije pred MSP u Haagu.

Međutim, Izetbegović je naknadnom intervencijom „izbrisao“ spominjane Tužbe jer je takav stav, po njemu, u kontradikciji sa stavom Glavnog odbora koji „podržava nastojanja predsjednika Stranke i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da unaprijedi suradnju i odnose BiH sa susjednim državama na principima međusobnog uvažavanja, ravnopravnosti i poštivanja državnih suvereniteta".


(TBT, N.L.)