IPAK JE OVO DOGAĐAJ GODINE ZA BiH! Uručenjem Upitnika Evropske komisije poražene su separatističke politike Dodika i Čovića!

11.12.2016. u 02:23

POLITIKA

Članovi Predsjedništva BiH informirali su Hana o spremnosti institucija BiH, na svim nivoima, da odgovore na zadatke u vezi sa ispunjavanjem Upitnika


FOTO: Čović, Han Ivanić, Izetbegović (Agencije)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović u razgovoru sa komesarom EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom izrazili zadovoljstvo uručenjem Upitnika Evropske komisije i istakli da je BiH spremna za ovaj novi veliki korak na putu ka EU.

Članovi Predsjedništva BiH informisali su Hana o spremnosti institucija BiH, na svim nivoima, da odgovore na zadatke u vezi s ispunjavanjem Upitnika.

Oni smatraju da na taj način BiH potvrđuje svoju kredibilnost i pouzdanost, kao i odlučnost i privrženost evropskom putu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ponovljeno je da je cilj BiH sticanje statusa zemlje kandidata do kraja naredne godine.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost institucijama EU, posebno Evropskoj komisiji, na podršci koju su do sada pružile BiH na njenom evropskom putu, izrazivši očekivanja da će se ta podrška nastaviti i u budućnosti.

Han je rekao da je BiH ostvarila vidljiv napredak i da treba iskoristiti ovaj pozitivan momentum.

On je izrazio nadu da će današnje uručenje Upitnika pokrenuti aktivnosti koje će uvjeriti sve da BiH ima sigurnu EU perspektivu.


(TBT)