HERCEGOVAČKI HRVATI SU EKONOMSKI LUZERI! Kljuić: Mi nemamo državnika koji štiti interese Bosne!

09.12.2016. u 05:18

POLITIKA

”Gospođa Kitarović bi se mogla zabaviti problemima u Hrvatskoj. Ovi hercegovački Hrvati ne mogu da shvate svoj položaj i da su ekonomski beznačajni”, istakao je u Pressingu N1 televizije Stjepan Kljuić


FOTO: Kljuić (Screenshot, N1)

Stjepan Kljuić smatra da treba napraviti razliku između “bosanskih muslimana” i “onih koji su došli”.

“Treba napraviti distinkciju. Naši bosanski muslimani i ovi koji su došli. Niko ovdje nije pročitao ni Andersenove bajke, a kamoli Churchillove memoare. Naši muslimani su evropski muslimani slavenskog porijekla. Arapi su namjerno došli u BiH i žele naše muslimane instruirati kroz svoje ciljeve”, kazao je Kljuić.

O komentarima Kolinde Grabar Kitarović je kazao:

“Gospođa Grabar Kitarović bi se mogla zabaviti problemima u Hrvatskoj. Ovi hercegovački Hrvati ne mogu da shvate svoj položaj i da su ekonomski beznačajni; zbog Međugorja ne mogu napraviti aerodrom. Također, nema pravo  Izetbegović govoriti o ustaškim postrojbama. Najlakše je stvarati tako konfliktnu situaciju, a ona ne vodi ničemu. Hrvati treba da budu ravnopravni i ja sam dobio izbore kada sam rekao da nam nitko neće birati kadrove, nego da ih sami možemo birati. FBiH ima sedam poljoprivrednih fakulteta; jeste li ikad čuli da su napravili strategiju šta treba da uvoze”.

U rubrici X-Ray Kljuić je odgovarao na kratka pitanja, kratkim odgovorima.

Ko su izdajnici BiH? – “Oni koji su pobjegli sa državnih funkcija i nisu branili BiH. Kecmanović, Abdić, rektori, ministri..”

Političari prijatelji u regiji? – Ima mnogo prijatelja, a od aktuelnih ovi što obnašaju dužnosti vjerovatno državnici, predsjednici…

Aktuelni političari u BiH? – Ovdje nažalost nema vizionara političara koji bi vidio izlazak iz krize. To je teško naći, za to treba prirodni talenat i funkcija koju obavljaju.

Ubistva u ratu? – Nikad neće biti završena i procesuirana. Nema volje za tim, nema volje da se išta razriješi.

“Mi nemamo državnika koji štiti interese BiH. Kad je Vučić pozvao Predsjedništvo BiH u Beograd pa napravio spektakle tamo u Knez Mihajlovoj. To državnik nijedan ne smije dozvoliti. Mi nemamo nekoga ko štiti BiH. Srpski narod bi bio ponosan da ima jednog Kljuića. Niko ne vjeruje našim političarima, jer su doveli do toga. Kako vjerovati npr. Ivaniću koji je slavio 25. novembar na sva zvona i danas kaže da to nije njegov praznik”, kazao je Kljuić.

Dodao je da Dodik u BiH ne može ništa predlagati.

“Pobiju vas, protjeraju i onda kažu hajdmo sad od nule. Ovdje Dodik ne može ništa predlagati, ali je jedna od sramota hrvatske politike. Hitler nije dao vojnicima da napuštajući Francusku sruše Pariz. Nije razumljiva politika saradnje sa Dodikom koji je sve učinio da se najmanji dio Hrvata vrati. Kako ćeš primiti odlikovanje od krvnika, kao što je efendija Čamdžić odbio odlikovanje od Dodika devetog januara. Biskup Komarica primi odlikovanje. Postoje činjenice, a zaobilaženje činjenica produžava krizu”.

“Nema ništa od podjele BiH. Biće dijelovi gdje će se znati gdje se može ići, a gdje ne. Mi smo lijep i darovit narod, BiH će izvirati širom svijeta kroz neke umjetnike, sportaše i ličnosti. To se ne može istrijebiti. Multinacionalnost BiH nije izmišljena kategorija, nego je čudo bosansko”.


(TBT)