OBJAVLJEN SPISAK TAJNE FORMACIJE „ŠEVE“: Da li je Delimustafić uhapšen zbog „građevinske mafije“ ili su „Ševe“ propjevale u Velikom parku?!

08.12.2016. u 11:52

TEME

Misteriozna jedinica "Ševe" brojala je 27 članova od kojih ni protiv jednog Tužilaštvo BiH nije pokrenulo istragu niti je podiglo optužnicu za ratni zločin


FOTO: Delimustafić (SB)

"EuroBlic"  je objavio povjerljivi dokument obavještajno-sigurnosnih struktura Republike Srpske u kojem su navedena imena i prezimena svih pripadnika “Ševa“, među kojima se nalaze i oni koji danas nesmetano žive i rade u BiH.


FOTO (Faksimil)

U presjeku operativnih saznanja o djelovanjima ove tajne policijske formacije koja se sumnjiči za brojne zločine nad sarajevskim Srbima, ubistva pripadnika mirovnih snaga UN i atentate na neistomišljenike bošnjačkog ratnog vojnog i političkog vrha, također se navode i imena žrtava za koje postoje čvrsti dokazi da su ih ubile “Ševe“.

U pomenutom dokumentu, također, se navodi da su brojni pripadnici “Ševa“, među kojima i glavni egzekutor ove formacije Nedžad Herenda - za koga je “EuroBlic“ već objavio da se krije u Holandiji - specijalnu terorističku obuku prije izbijanja rata u BiH završili u kampu Hrvatske obavještajne službe (SIS) u Metkoviću.

Na spisku ubica koji su se nalazili u "Ševama" posebnu pažnju privlači ime Slobodanke Šakić, predratne prvakinje Јugoslavije u streljaštvu, koja, prema tvrdnjama poznatog tuzlanskog advokata Faruka Balijagića, već dugo živi pod lažnim imenom.


(TBT, EuroBlic)